Πέθανε στα 123 του χρόνια ο υπεραιωνόβιος Καρμέλο Φλόρες

Πέθανε στα 123 του χρόνια ο υπεραιωνόβιος Καρμέλο Φλόρες

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας ο Καρμέλο Φλόρες, ένας ιθαγενής στη Βολιβία, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν 123 ετών, γεγονός που τον έκανε γηραιότερο άνθρωπο στη Γη

Ένας ιθαγενής στη Βολιβία του οποίου η αναφερόμενη από τον ίδιο ηλικία του τον είχε κατατάξει ως τον γηραιότερο άνθρωπο στη Γη που το όνομα του έγινε ποτέ γνωστό, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό του κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, όπου ζούσε, ανέφερε ο γιος του. Ο Καρμέλο Φλόρες ισχυριζόταν ότι ήταν 123 ετών καθώς σύμφωνα με διάφορα επίσημα έγγραφα που είχαν ως βάση το πιστοποιητικό βάπτισής του, είχε γεννηθεί στις 16 Ιουλίου του 1890.

Αλλά η Βολιβία άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης το 1940 και οι αρχές δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την εικαζόμενη ηλικία του Φλόρες. «Πέθανε χθες στις εννέα το βράδυ» ανέφερε ο γιος του Σεσίλιο Φλόρες, ο οποίος είναι σχεδόν 70 ετών. «Δεν ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος το πόδι του ήταν πρησμένο. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι από το διαβήτη» πρόσθεσε ο γιος του.

Ο Φλόρες έλεγε ότι όφειλε τη μακροζωία του στη διατροφή του με σπόρους κουϊνόα και μανιτάρια που έβρισκε δίπλα στο ποτάμι αλλά και στο διαρκές μάσημα φύλλων κόκας. Ο υπερήλικας άντρας ζούσε σε μια καλαμένια καλύβα σε ένα χωριουδάκι σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στις Άνδεις ανατολικά της πρωτεύουσας Λα Παζ. Είχε πολεμήσει στον πόλεμο της περιόδου 1932-1935 μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης ενώ έζησε για λίγο καιρό στην Λα Παζ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να συνηθίσει την πολύβουη πρωτεύουσα.

Ο επίσημος τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο που έζησε ποτέ ανήκει στη γαλλίδα Ζαν Καλμ η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών το 1997, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Carmelo Flores Laura est âgé de 123 ans

SHARE:

24Media Network