πΓΔΜ:Το VMRO αποχώρησε από την συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Βουλευτές του VMRO διαμαρτύρονται, Μάρτιος 2018
Βουλευτές του VMRO διαμαρτύρονται, Μάρτιος 2018 AP

Την εκτίμηση ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο και ότι στο σύνολό τους θα την καταψηφίσουν εκφράζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην FYROM.

Την αποχώρησή τους από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ αποφάσισαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO και του συνασπισμού "Για καλύτερη Μακεδονία", κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το VMRO οι βουλευτές έκριναν πως "δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω συζήτηση και την Συμφωνία των Πρεσπών η οποία απορρίφθηκε από τον λαό με δημοψήφισμα". Παράλληλα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καλούν τους συναδέλφους τους της πλειοψηφίας να προχωρήσουν στην ψηφοφορία άμεσα, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν δεκτές από την Βουλή και επαναλαμβάνουν την θέση τους ότι στο σύνολό τους θα καταψηφίσουν την συνταγματική μεταρρύθμιση.

Προκειμένου να περάσει από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, η πρόταση για την συνταγματική μεταρρύθμιση, απαιτούνται οι ψήφοι 80 βουλευτών, δηλαδή των 2/3 του κοινοβουλίου. Ο κυβερνών συνασπισμός υπό τον Ζόραν Ζάεφ έχει 69 βουλευτές και αν δεν προχωρήσει κοινοβουλευτικά το ζήτημα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός της γείτονος θα προχωρήσει σε εκλογές.

Χθες, Τρίτη, οι βουλευτές του VMRO αποφάσισαν να μην τοποθετηθούν στο κοινοβούλιο ως αντίδραση στην κίνηση του προέδρου Ταλάτ Τζαφέρη να μην επιτρέψει στον επικεφαλής του κόμματος,  Κριστιάν Μιτσκόσκι να μιλήσει ενώπιον του κοινοβουλίο, καθώς δεν είναι μέλος του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θρίλερ στην ΠΓΔΜ: Ελευθερώνουν βουλευτές του VMRO για να ψηφίσουν

Το επιχείρημα Ζάεφ για να πείσει τους βουλευτές να τον στηρίξουν

Παρέμβαση ΗΠΑ στη σκοπιανή αντιπολίτευση: Αφήστε τους βουλευτές να ψηφίσουν ελεύθερα

SHARE:

24Media Network