ΠΓΔΜ: Το VMRO καταγγέλλει απόπειρα χρηματισμού βουλευτών

ΠΓΔΜ: Το VMRO καταγγέλλει απόπειρα χρηματισμού βουλευτών
Ο γγ του κόμματος του VMRO, Ιγκόρ Γιαννούσεφ

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών πριν την τέταρτη και κρίσιμη συνεδρίαση στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ. Διαψεύδει τους ισχυρισμούς η κυβέρνηση.

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο γενικός γραμματέας του VMRO, Ιγκόρ Γιαννούσεφ, λίγο πριν την έναρξη της τέταρτης συνεδρίασης της βουλής της πΓΔΜ, στην οποία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση και την κίρρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, προσφέρθηκαν σε βουλευτές του κόμματος χρήματα προκειμένου να ψηφίσουν θετικά στην βουλή. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε βουλευτή προσφέρθηκε το ποσό του ενός εκατομμυρίου, ενώ σε άλλους δόθηκαν υποσχέσεις για 250.000 ευρώ, ακόμη και 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι βουλευτές, σημείωσε ο Γιαννούσεφ απέρριψαν την πρόταση.,

Ο γγ του VMRO έκανε λόγο για κακοποιά στοιχεία, γνωστά στον υπόκοσμο της χώρας που περιβάλλουν το κοινοβούλιο, ενώ έκανε λόγο για απειλές σε βάρος βουλευτών και των οικογενειών τους.

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Τις κατηγορίες του VMRO διαψεύδει το κόμμα της συγκυβέρνησης, SDSM, που έκανε λόγο για αναληθείς ισχυρισμούς της αντι-ευρωπαϊκής ηγεσίας του κόμματος της αντιπολίτευσης. «Θα καταθέσουμε αγωγές για τα ψέμματα» σημειώνουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, που κάλεσαν τους βουλευτές του VMRO να ενεργήσουν υπεύθυνα και να αντιταχθούν στην ηγεσία.

Παρακολουθήστε στο Live Blog του News 24/7 όλες τις εξελίξεις στο θέμα της ψήφισης της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα