Πιέζει τις ΗΠΑ ο Στόλντενμπεργκ – “Αν κερδίσει ο Πούτιν, χάνουμε όλοι”

Διαβάζεται σε 2'
Πιέζει τις ΗΠΑ ο Στόλντενμπεργκ – “Αν κερδίσει ο Πούτιν, χάνουμε όλοι”
Γενς Στόλτενμπεργκ AP

Τα φίδια έχουν αρχίζει να ζώνουν το ΝΑΤΟ σε ότι αφορά το αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και την καθυστέρηση της βοήθειας από τις ΗΠΑ.

Το αδιέξοδο στο αμερικανικό Κογκρέσο αναφορικά με την αποδέσμευση νέας βοήθειας στην Ουκρανία έχει ήδη «επιπτώσεις» στο πεδίο της μάχης, δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Βλέπουμε ήδη τις επιπτώσεις από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να πάρουν απόφαση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού κατά την άφιξη του στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Αναμένω ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μια απόφαση και ότι το Κογκρέσο (…) θα συμφωνήσει να βοηθήσει την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει ελλείψεις σε πυρομαχικά στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας και δεν σταματά να ζητεί την επιτάχυνση των παραδόσεων που της έχουν υποσχεθεί οι Δυτικοί της σύμμαχοι.

Όμως βοήθεια ύψους 95 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν παραμένει μπλοκαρισμένη εδώ και μήνες στις ΗΠΑ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων αρνούνται να εξετάσουν το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο υιοθετήθηκε τελικά την Τρίτη από τη Γερουσία.

«Αν αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει, αυτό δεν θα είναι κακό μόνο για τους Ουκρανούς, μια τραγωδία για τους Ουκρανούς, αλλά θα είναι και επικίνδυνο για εμάς. Θα κάνει τον κόσμο ακόμη πιο επικίνδυνο και θα μας κάνει πιο ευάλωτους», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ λίγο πριν από την έναρξη συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα