Πήγε με τανκ στο σπίτι του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον για να διαμαρτυρηθεί

Πήγε με τανκ στο σπίτι του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον για να διαμαρτυρηθεί
© DAVID HARTLEY

Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ διάλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το fracking, που φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση Κάμερον για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου

H βασίλισσα Βιβ δεν πήρε τα βουνά. Η θρυλική σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ ανέβηκε σε ένα τανκ και πήγε στο σπίτι του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέηβιντ Κάμερον, στο Τσέιντλιγκτον του Οξφορντσάιρ -είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Ο Κάμερον δεν ήταν σπίτι. Αλλά το μήνυμα της 74χρονης, που τον επισκέφτηκε λίγο πριν τη συμμετοχή της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, σίγουρα το πήρε.

Η Γουέστγουντ επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί κατά του fracking. Το fracking είναι μια νέα μέθοδος εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου από μεγάλα βάθη, την οποία οι περιβαλλοντολόγοι θεωρούν αμφιλεγόμενη και ύποπτη για ρύπανση και πρόκληση σεισμικών δονήσεων.

Η διαμαρτυρία ακολούθησε την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης τον περασμένο μήνα ότι πρόκειται να δώσει άδειες για τη νέα μέθοδο εξόρυξης σε 27 σημεία στην περιοχή του Γιορκσάιρ.

Η Γουέστγουντ χαρακτήρισε την απόφαση ως αντιδημοκρατική και κατηγόρησε τον Κάμερον για nimbyism, συμπεριφορά που παραπέμπει στο «not in my back yard». Μακριά από την αυλή μου…

Η πρωτοποριακή σχεδιάστρια και ακτιβίστρια-οικολόγος, που έκανε την μόδα πανκ γνωστή στο ευρύ κοινό, πήρε άδεια από τις τοπικές αρχές για το τεθωρακισμένο, όπως με πολύ φλέγμα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της.

Πηγή: ΑΠΕ, RT

SHARE:

24Media Network