Πήγε σούπερ μάρκετ με κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν αλλά ο νόμος δε βρήκε κάτι μεμπτό

Πήγε σούπερ μάρκετ με κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν αλλά ο νόμος δε βρήκε κάτι μεμπτό
Ο άντρας που εμφανίστηκε με κουκούλα της ΚΚΚ

Η εισαγγελία των ΗΠΑ και η Κομητεία του Σαν Ντιέγκο ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν ανεπαρκή στοιχεία για τον άνδρα που εμφανίστηκε σε σούπερ μάρκετ φορώντας κουκούλα ρατσιστικής οργάνωσης, αντί για μάσκα κατά του κορονοϊού.

Την κοινωνική και μόνο κατακραυγή και όχι με τις συνέπειες του νόμου κρατά ως “ενθύμιο” ο άνδρας που εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Σαν Ντιέγκο φορώντας κουκούλα της γνωστής ρατσιστικής οργάνωσης “Κου Κλουξ Κλαν”.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα σε βάρος του, μετά την καταγγελία των υπαλλήλων και των πελατών του σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με απόφαση και ενημέρωση της εισαγγελικής αρχής των ΗΠΑ αλλά και του Σαν Ντιέγκο, δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του μετά και την κλήση του σε απολογία.

Ο άντρας υποστήριξε πως προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια επειδή ένιωθε “απογοητευμένος με την κατάσταση του κορονοϊού” και πιεσμένος που “όλοι μας λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε”. Πάντως, φαίνεται να παραδέχτηκε την απερίσκεπτη ενέργειά του να φορέσει αυτή την κουκούλα αντί για μάσκα κατά του ιού, λέγοντας πως “ήταν μάσκα και ήταν ανόητο”.

Η αδυναμία πάντως των τοπικών αρχών να συγκεντρώσουν στοιχεία και η εισαγγελική απόφαση που τον απάλλαξε από οποιαδήποτε κατηγορία δυσαρέστησε την τοπική κοινωνία και δη τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ που έκαναν λόγο για ένα περιστατικό που υπενθυμίζει “τη θλιβερή μισαλλοδοξία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα