Πλαστά ομόλογα αξίας 6 τρισ. δολαρίων

Πλαστά ομόλογα αξίας 6 τρισ. δολαρίων

Διαβάστε πώς οι ιταλικές και ελβετικές αρχές ανακάλυψαν πλαστά ομόλογα αξίας ίσης με το ένα τρίτο του χρέους των ΗΠΑ. Τι σχεδίαζαν οι κάτοχοί τους

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή πως κατέσχεσε πλαστά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας περίπου 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ελβετία. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διεθνή απάτη και άλλα οικονομικά αδικήματα.

Η επιχείρηση, σε συνδυασμό με τις διωκτικές αρχές της πόλης Ποτέντσα στη νότιο Ιταλία, πραγματοποιήθηκε από τις ιταλικές και ελβετικές αρχές έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν ένα έτος, ανακοίνωσαν πηγές της ιταλικής αστυνομίας.

Ομόλογα στα μπαούλα

Οι πλαστές ομολογίες, πάνω από το ένα τρίτο των οποίων ήταν αντίγραφα χρεογράφων του αμερικανικού δημοσίου, κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο από μία ελβετική επενδυτική εταιρεία, η οποία τα φύλασσε μέσα σε τρία μεγάλα μπαούλα.

Τα ομόλογα, που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του αμερικανικού χρέους, είχαν ημερομηνία 1934 και είχαν μεταφερθεί το 2007 από το Χονγκ Κονγκ στη Ζυρίχη, όπου μεταφέρθηκαν στην επενδυτική εταιρεία, αναφέρουν οι ιταλικές Αρχές.

Οι οκτώ φερόμενοι πλαστογράφοι κατηγορούνται για παράνομη εκτύπωση πλαστών ομολόγων, παραποίηση πιστωτικών καρτών, και τοκογλυφία στις ιταλικές περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμοντίου, του Λατίου και της Μπαζιλικάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθούσαν να πουλήσουν τα πλαστά ομόλογα σε αναπτυσσόμενη χώρα απευθείας ή διαμέσου τράπεζας.

Το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ανακοίνωσε πως οι εισαγγελικές αρχές της Ζυρίχης ερεύνησαν τις καταγγελίες των Ιταλών συναδέλφων τους και παρέδωσαν τα συμπεράσματά τους τον περασμένο Ιούλιο.

Το 2009, η ιταλική οικονομική αστυνομία είχε κατάσχει πλαστά αμερικανικά ομόλογα αξίας 742 δισ. δολαρίων στην πόλη Κιάσο κοντά στη μεθόριο με την Ελβετία.

SHARE:

24Media Network