Πλοίο “φάντασμα” ξεβράστηκε στην Ιρλανδία

Πλοίο “φάντασμα” ξεβράστηκε στην Ιρλανδία
Πλοίο - "φάντασμα" ξεβράστηκε στην Ιρλανδία Youtube @Guardian News

Το "Αλτα" ένα βαπόρι από την Ιρλανδία με σημαία της Τανζανίας, έπλεε ακυβέρνητο από τον Οκτώβρη του 2018. Ενάμιση χρόνο αργότερα ξεβράστηκε στις ιρλανδικές ακτές.

Πλοίο “φάντασμα” ξεβράστηκε την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, στις ιρλανδικές ακτές, εξαιτίας της κακοκαιρίας Ντένις που πλήττει εδώ και μέρες την Μεγάλη Βρετανία. Το φορτηγό πλοίο “Αλτα” με σημαία της Τανζανίας έπλεε ακυβέρνητο από τον Οκτώβρη του 2018.

Ξεκινώντας το ταξίδι του από την Ελλάδα με προορισμό την Αϊτή, ύστερα από βλάβη στη μηχανή, τέθηκε αδύνατο να συνεχίσει το ταξίδι του. Περίπου 2.000 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του τριγώνου των Βερμούδων το πλήρωμα έστειλε σήμα κινδύνου, αφού οι προμήθειες λιγόστευαν. Τελικά οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.

Έκτοτε το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο, παρασυρόμενο από τους ανέμους χωρίς κανένας να μπορεί να το εντοπίσει. Αυτά μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, όταν το πλοίο εντοπίστηκε στις Ιρλανδικές ακτές.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι κάτοικοι του Ballycotton ειδοποίησαν το κέντρο συντονισμού της Ακτοφυλακής της Ιρλανδίας όταν εντόπισαν το φορτηγό πλοίο πάνω στα βράχια. Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή πρόκειται για ένα MV Alta, 77 μέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version