“Ποδαρικό” με ακραίες προκλήσεις Ερντογάν: “Στέμμα του 2020 η Αγία Σοφία”

“Ποδαρικό” με ακραίες προκλήσεις Ερντογάν: “Στέμμα του 2020 η Αγία Σοφία”
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία AP

Σε νέες του δηλώσεις ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δίνοντας το "παρών" στην προσευχή της Πρωτοχρονιάς.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σχετικά με την Αγία Σοφία προέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε το “παρών” στην προσευχή της Παρασκευής.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τη μετατροπή της σε τζαμί “στέμμα του 2020”, μιας χρονιάς που, όπως είπε, ήταν “γεμάτη πόνο για όλη την ανθρωπότητα”.

Παράλληλα, σε αντίστοιχη τοποθέτηση προχώρησε και ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter:

“Όσοι ενοχλούνται από τη λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, και της χαράς που έδωσε αυτό το γεγονός στον λαό μας, βρίσκονται σε πόλεμο με ο,τιδήποτε ανήκει στο έθνος μας. Επιπλέον, εχθρεύονται την αρχή πως η κυριαρχία ανήκει στο κράτος μας άνευ προϋποθέσεων”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν, απαντώντας ακόμη στην κριτική του πολιτικού του αντιπάλου από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Fikri Sağlar, έκανε λόγο για “φασιστική” αντίληψη του κόμματος του κόμματος που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και ηγείται τώρα ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου το οποίο δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή είπε χαρακτηριστικά: “Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα”, είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.

Σημειώνεται πως ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στην Τουρκία έχουν ήδη φτάσει τρία εκατομμύρια δόσεις και προσθέτοντας πως η Άγκυρα αναμένει – εκτός από την Κίνα- σημαντική προμήθεια και από τη Γερμανία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα