Ποινή φυλάκισης 8 μηνών επέβαλε και το Πενταμελές Εφετείο στην Αρετή Τσοχατζοπούλου

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών επέβαλε και το Πενταμελές Εφετείο στην Αρετή Τσοχατζοπούλου
© 2012 -

Δεν άλλαξε η ποινή για τη Βίκυ Σταμάτη. Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί η ίδια ποινή για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» τα έτη 2008 και 2009

Αμετάβλητη παρέμεινε η ποινή των οκτώ μηνών φυλάκισης, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, που την καταδίκασε για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» ετών 2008 και 2009.

Το δικαστήριο δεν μείωσε την ποινή που είχε επιβληθεί στην κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου -η οποία είχε διατελέσει διοικήτρια στο ΠΙΚΠΑ έως το 2006- κρίνοντας ότι εκ προθέσεως δεν υπέβαλε το 2008 και το 2009 δήλωση «πόθεν έσχες», ενώ είχε υποβάλει το 2007.

Σύμφωνα με τον νόμο, η κ. Τσοχατζοπούλου είχε υποχρέωση υποβολής δηλώσεως περιουσιακής κατάστασης τρία έτη μετά την αποχώρησή της από το δημόσιο αξίωμα, που κατείχε.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο είχε δώσει αναστολή στην έκτιση της ποινή τής Αρετής Τσοχατζοπούλου. Η ποινή που της επιβλήθηκε σήμερα είναι εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Στην απολογία της η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι παραμέλησε την υποχρέωσή της σε υποβολή δήλωσης, καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το παιδί της και βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο συνήγορός της, Ι. Παγορόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ότι η εντολέας του δεν απέκρυψε στοιχεία και ότι υπέβαλε εκπρόθεσμα τις δηλώσεις για τις οποίες κατηγορείται, ενώ τόνισε ότι το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει εξονυχιστικά τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η κ. Τσοχατζοπούλου εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του πατέρα της την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Άμυνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσοχατζόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς αναστολή στην φυλακή οδηγούνται με ποινή κάθειρξης 20 ετών ο Άκης Τζοχατζόπουλος και με ποινή 12 χρόνια η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή

Κόρη Τσοχατζόπουλου: "Είπα τη μισή αλήθεια για να καλύψω τον πατέρα μου"

SHARE:

24Media Network