Πόλεμος στην Ουκρανία: “Διαγράφουν το Σεβεροντόνετσκ από προσώπου γης”

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Διαγράφουν το Σεβεροντόνετσκ από προσώπου γης”
Ουκρανοί πολίτες ανάμεσα σε ερείπια AP Photo/Emilio Morenatti

Στοιχεία για 20.000 εγκλήματα πολέμου από Ρώσους εισβολείς έχουν συγκεντρώσει οι ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργός Εσωτερικών. Εντείνονται οι μάχες στα ανατολικά, με ανελέητο σφυροκόπημα στο Σεβεροντόνετσκ.

Η πόλη Σεβεροντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία βρίσκεται υπο συνεχή βομβαρδισμό ενώ έχει περικυκλωθεί απο τρεις πλευρές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής του Λουγκάνσκ, η πόλη χτυπήθηκε από αεροπορικές επιδρομές, ρουκέτες, και όλμους .

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δυστυχώς χειροτερεύει”, είπε ο ίδιος κάνοντας λόγο για “επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις. Απλώς διαγράφουν το Σεβεροντόνετσκ από προσώπου γης” είπε.

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές αρχές λένε πως έχουν στοιχεία για 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου τους τρεις μήνες αφότου εισέβαλε στη χώρα ο ρωσικός στρατός, την 24η Φεβρουαρίου.

Μόνο η αστυνομία κατέγραψε 13.500 τέτοιες υποθέσεις, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι στην ουκρανική τηλεόραση.

«Συνεργαζόμαστε με ξένους, εισαγγελείς, ομάδες έρευνας, ειδικούς, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του (ερευνητικού) έργου γίνεται από ουκρανούς αστυνομικούς», διαβεβαίωσε.

Τα αποδεικτικά στοιχεία θα παραδοθούν σε διεθνείς οργανισμούς προκειμένου οι Ρώσοι που κατηγορούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα