Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάρριψη drone στην Κριμαία ανακοίνωσε η Ρωσία – Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο Ντνίπρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάρριψη drone στην Κριμαία ανακοίνωσε η Ρωσία – Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο Ντνίπρο
Πυρκαγιά σε κτίριο κλινικής στο Ντνίπρο της Ουκρανίας State Emergency Service of Ukraine via AP

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο ενώ οι σειρήνες αεράμυνες ήχησαν και πάλι στο Κίεβο. Ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την κατάρριψη UAV στην Κριμαία.

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) καταρρίφθηκε στην περιοχή Τζανκόι της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, όπως δήλωσε σήμερα, Κυριακή (4/6), ο διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Όλεγκ Κριουτσκόφ, ανέφερε ότι έσπασαν τζάμια σπιτιών σε μια συνοικία, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση το πρωί.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κριμαία.

Κοντά στο Τζανκόι βρίσκεται ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, η ευρύτερη περιοχή έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας..

Ντνίπρο: Τουλάχιστον 20 τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που ισοπέδωσε χθες Σάββατο μια διώροφη κατοικία κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι πέντε παιδιά, εκ των οποίων τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Σερχίι Λίσακ.

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σωστικά συνεργεία να διεξάγουν έρευνες στα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτηρίου. Διασώστες απεγκλώβισαν τουλάχιστον τέσσερις ενοίκους που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα.

Δημοσιεύματα αποδίδουν την έκρηξη σε ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ουκρανικό στρατό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η έκρηξη σημειώθηκε μεταξύ δύο κατοικιών. “Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα”, έγραψε. Θεωρώντας προφανώς δεδομένο ότι πρόκειται για ρωσική επίθεση, ο ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι “για ακόμη μια φορά, η Ρωσία αποδεικνύει πως είναι κράτος-τρομοκράτης”.

Σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Κίεβο

Σειρήνες αεράμυνας ήχησαν τα ξημερώματα στο Κίεβο, όπου η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram πως αναχαίτισε ρωσικές επιθέσεις.

Επικαλούμενο μαρτυρίες από το Κίεβο, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις που πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν από αναχαιτίσεις της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα