Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος
Φωτο αρχείου AP

Νεκρός φέρεται να έπεσε ένας 51χρονος δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Κιέβου.

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από ρωσικές δυνάμεις στο Ιρπίν κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Κιέβου.

Πρόκειται για τον Brent Renaud, 51 χρόνων και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, πυροβολήθηκε.

Οι δύο άνδρες επλήγησαν, ενώ κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με έναν Ουκρανό πολίτη, που επίσης τραυματίστηκε, είπε στο AFP ο Ντανίλο Σαποβάλοφ, γιατρός που συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις και ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα των θυμάτων.

Δημοσιογράφος του AFP είδε τη σορό του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε.

“Οι εισβολείς σκοτώνουν κυνικά ακόμη και δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης που προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία”, έγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Facebook.

Αν και αναφέρθηκε οτι πρόκειται για δημοσιογράφο των New York Times, o δημοσιογραφικός οργανισμός σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει οτι δεν ήταν απεσταλμένος της εφημερίδας στην Ουκρανία.

Οι New York Times εφράζουν τη λύπη τους για το θάνατο του δημοσιογράφου, αναφέρουν οτι έχει συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν αλλά  τονίζουν οτι η είδηση πως πρόκειται για απεσταλμένο τους κυκλοφόρησε,  καθώς εφερε το σήμα της εφημερίδας στην ταυτότητά του από μια παλαιότερη αποστολή.

ΗΠΑ: Άλλο ένα παράδειγμα των ενεργειών του Κρεμλίνου

Με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος του State Department, Ned Price, αναφέρει:

“Είμαστε έντρομοι που δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές-άμαχοι- σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην Ουκρανία από δυνάμεις του Κρεμλίνου. Τα συλλυπητήριά μας σε όσους επηρεάζονται από την φρικτή βία. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα των χωρίς διακρίσεις ενεργειών του Κρεμλίνου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα