Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση “Νόστος 4” – Από την Οδησσό στη Μολδαβία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση “Νόστος 4” – Από την Οδησσό στη Μολδαβία
Απομάκρυνση πολιτών από την Ουκρανία (AP Photo/Visar Kryeziu)

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επιχείρηση απομάκρυνσης "Νόστος 4", όπου 25 άτομα αναμένεται να διαφύγουν από την Οδησσό στη Μολδαβία.

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση Νόστος 4 από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά στη Μολδαβία, τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν την Ουκρανία.

Η ανωτέρω πορεία θα ακολουθηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Η άφιξη τους στην Μολδαβία αναμένεται εντός της ημέρας, πάντα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπου θα τους περιμένει κλιμάκιο από την Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Οδησσό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η επιχείρηση “Νόστος 3”.

Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, η οποία ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες στην Μαριούπολη, κι ενώ κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλές δοκιμασίες, πέρασε επιτυχώς τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα. Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα.

Στη Μολδαβία βρίσκεται κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης τόσο επί του εδάφους, όσο και στην Αθήνα, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα