Πόλεμος στην Ουκρανία: Υποδέχθηκε τους διαπραγματευτές ο Ερντογάν – “Είναι στο χέρι σας η ειρήνη”

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υποδέχθηκε τους διαπραγματευτές ο Ερντογάν – “Είναι στο χέρι σας η ειρήνη”
Turkish Presidency via AP

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φόρεσε το κοστούμι του ειρηνοποιού για να υποδεχτεί τις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να “χτίσει” προφίλ ειρηνοποιού.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ως οικοδεσπότης των διαπραγματεύσεων, χαρακτήρισε πολύτιμους φίλους τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία και έσπευσε να πει ότι σε περίπτωση που οι συνομιλίες ανοίξουν το δρόμο για συνάντηση των δύο ηγετών (Πούτιν-Ζελένσκι), η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη να την φιλοξενήσει.

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές “να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία”.

“Είναι στο χέρι των δύο πλευρών να σταματήσουν αυτή την τραγωδία” επεσήμανε επίσης ο Ερντογάν λίγο πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση η οποία πάντως προμηνύεται δύσκολη και ενώ οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία συνεχίζονται.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές έφθασαν χθες Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου μια προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία πρόοδος. Οι συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά το Reuters στη διαπραγμάτευση συμμετέχει και ο Ρώσος ολιγάρχης, Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος φέρεται να έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η διαπραγμάτευση λαμβάνει χώρα στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη όπου η τουρκική προεδρία διαθέτει γραφείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα