Πωλήθηκε το παλαιότερο ζευγάρι Birkenstock του Στηβ Τζομπς – Το αστρονομικό ποσό

Πωλήθηκε το παλαιότερο ζευγάρι Birkenstock του Στηβ Τζομπς – Το αστρονομικό ποσό
Τα Birkenstock του Στήβ Τζομπς 2022 Julien's Auctions via AP

Πάνω από 200.000 δολάρια ξόδεψε ένας αγοραστής για να αγοράσει το παλαιότερο και πολυφορεμένο ζευγάρι καφέ Birkenstock του ιδρυτή της Apple, Στήβ Τζομπς.

Μπορεί το σήμα κατατεθέν του Στηβ Τζομπς, όσον αφορά τη μόδα, να ήταν το μαύρο ζιβάγκο, για τη δημιουργία του οποίου απευθύνθηκε στον διάσημο σχεδιαστή Iσέι Μιγιάκι, ωστόσο μία από τις μεγάλες του αγάπες ήταν τα σανδάλια και συγκεκριμένα, τα Birkenstock.

Δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του αείμνηστου ιδρυτή της Apple και μεγιστάνα της τεχνολογίας, μεταξύ αυτών και του εμβληματικού μαύρου ζιβάγκο, έχουν βγει σε δημοπρασία, ωστόσο την Κυριακή ένας αγοραστής αγνώστων στοιχείων, αγόρασε το παλαιότερο και πολυφορεμένο ζευγάρι καφέ Birkenstock που φορούσε ο Τζομπς τη δεκαετία του ’70 και του ’80 για πάνω από 218.000 δολάρια -η υψηλότερη τιμή που πληρώθηκε ποτέ για ένα ζευγάρι σανδάλια σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s.

Στιβ Τζομπς, ο ιδιοφυής ιδρυτής της Apple ASSOCIATED PRESS

 

Ο Στηβ Τζομπς φορούσε αυτά τα σανδάλια σε πολλές κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Apple”, ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στην ηλεκτρονική καταχώριση. “Το 1976, συλλαμβάνει τις απαρχές του υπολογιστή της Apple σε ένα γκαράζ στο Los Altos με τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak, φορώντας περιστασιακά αυτά τα παπούτσια”.

Τα Birkenstock του Στήβ Τζομπς 2022 Julien's Auctions via AP


Ενώ τα παπούτσια πωλήθηκαν για 218.750 δολάρια, αρχικά εκτιμήθηκαν σε περίπου 60.000 δολάρια -ακόμα ένα αρκετά μεγάλο ποσό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα νέο ζευγάρι του ίδιου μοντέλου σήμερα πωλείται περίπου έναντι 125 δολαρίων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στα σανδάλια δεν φαίνεται το αποτύπωμα του ποδιού του Τζομπς, όπως αναφέρει η Washington Post.

“Τα σανδάλια ήταν κομμάτι της ‘απλής πλευράς’ του. Ήταν η στολή του. Το υπέροχο με μια στολή είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το τι θα φορέσεις το πρωί”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η πρώτη του σύντροφος και μητέρα του παιδιού, Chrisann Brennan το 2018. “Γι’ αυτό τα σανδάλια Birkenstock ήταν τόσο σημαντικά γι’ αυτόν”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα