Πολωνία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των προεδρικών εκλογών

Πολωνία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των προεδρικών εκλογών
Βαρσοβία. AP

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας αφήσε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 10 Μαϊου με το κυβερνών κόμμα να να επιμένει οτι "δεν υπάχρει κανένας λόγος αναβολής".

Η Πολωνία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Μαΐου, εάν οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν τις συνθήκες ασφαλείας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές, παρά τις εκκλήσεις των υποψηφίων της αντιπολίτευσης. Ο Ντούντα, που διεκδικεί την επανεκλογή του, στηρίζεται από το PiS.

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στην Πολωνία έχουν πεθάνει 26 άνθρωποι από τον νέο κορονοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 1.984.

Χθες, η υποψήφια της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, Μαλγκορζάτα Κιντάβα-Μπλόνσκα κάλεσε τους υποστηρικτές της να μποϊκοτάρουν τις εκλογές αυτές λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα