Πολωνία: Μετανάστες συγκεντρώνονται σε φυλάκιο στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας
Μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας AP

Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε αυτό το σημείο διέλευσης των συνόρων. "Οι πολωνικές δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για κάθε σενάριο", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας.

Πλήθος μεταναστών συγκεντρώθηκαν σε κλειστό φυλάκιο στα σύνορα ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με πλάνα βίντεο που δημοσιοποίησαν οι συνοροφύλακες και ο πολωνικός στρατός.

"Όλο και περισσότερες ομάδες μεταναστών στέλνονται στο συνοριακό φυλάκιο Κουζνίτσα από τις λευκορωσικές δυνάμεις", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Twitter. Βίντεο φαίνεται να δείχνουν εκατοντάδες μετανάστες απέναντι σε παραταγμένους Πολωνούς αστυνομικούς και στρατιώτες.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ματσίετζ Βάσικ, "χιλιάδες μετανάστες" βρίσκονται σε αυτό το σημείο διέλευσης των συνόρων. "Οι πολωνικές δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για κάθε σενάριο", υπογράμμισε.

Αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας
Αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας AP

Η υπηρεσία Τύπου των συνοροφυλάκων ανέφερε πως "οι παράνομοι μετανάστες συγκεντρώνονται στο συνοριακό φυλάκιο από το πρωί" και "προετοιμάζεται μια προσπάθεια να παραβιάσουν τα σύνορα".

Ορισμένοι μετανάστες "έχουν καταυλιστεί στα σύνορα" κοντά στο χωριό Μπρούζγκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα βίντεο δεν μπορούν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο γιατί η Πολωνία απαγόρευσε στους δημοσιογράφους την πρόσβαση στην άμεση συνοριακή ζώνη, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην περιοχή.

Ακινητοποιημένα φορτηγά στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας
Ακινητοποιημένα φορτηγά στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας AP

Η Πολωνία υποστηρίζει πως 3.000 έως 4.000 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από τη Μέση Ανατολή, καταυλίζονται κατά μήκος των συνόρων σε αυτήν την κρίση στην οποία αντιπαρατίθενται οι δυτικές χώρες από τη μία πλευρά και η Λευκορωσία και η σύμμαχός της Ρωσία από την άλλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λευκορωσία, Πολωνία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network