Φινλανδία: Νέα, πανέμορφη και φαβορί για την πρωθυπουργία η Σάνα Μαρίν

Φινλανδία: Νέα, πανέμορφη και φαβορί για την πρωθυπουργία η Σάνα Μαρίν
SANNAMARIN.NET

Σε ηλικία μόλις 34 ετών η ομολογουμένως γοητευτικότατη Σάνα Μαρίν είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας στη Φινλανδία. Η πολιτική της ανέλιξη.

Η κυβερνητική κρίση στη Φινλανδία και η παραίτηση του Πρωθυπουργού Αντι Ρίνε την Τρίτη φέρνε στον αφρό της εξουσίας ένα πολύ φρέσκο πρόσωπο.

Οπως αναφέρουν όλα τα ρεπορτάζ του φινλανδικού Τύπου, μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τη θέση του Πρωθυπουργού είναι η Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας Σάνα Μαρίν.

Τι το ιδιαίτερο έχει; Προαλείφεται για την πιο σημαντική πολιτική θέση ούσα μόλις 34 χρόνων καθώς είναι γεννημένη το 1985. Εννοείται πως αν τελικώς αναλάβει, θα γίνει η πιο νέα Πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας.

Φινλανδία: Νέα, πανέμορφη και φαβορί για την πρωθυπουργία η Σάνα Μαρίν

Η πολιτική καριέρα της γοητευτικής Μαρίν (που έχει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων) άρχισε το 2012 όταν σε ηλικία μόλις 27 ετών εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Τάμπερε απ' όπου και κατάγεται. Εν συνεχεία η εκτόξευσή της έγινε με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Το 2015 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής ενώ το 2019 επανεκλέχθηκε διπλασιάζοντας μάλιστα τον αριθμό των ψήφων που κέρδισε.

Στις 6 Ιουνίου η Μαρίν ανέλαβε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρούσε παράλληλα και το ρόλο του αντιπροέδρου στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Είναι επίσης μητέρα ενός παιδιού, που αποτελεί καρπό του έρωτά της με το σύντροφό της, Μάρκους Ραϊκόνεν.

Οταν ρωτήθηκε την Τρίτη αν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, δήλωσε πανέτοιμη και πλέον όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω της.

SHARE:

24Media Network