Πολύνεκρη επίθεση Τουρκίας κατά Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Πολύνεκρη επίθεση Τουρκίας κατά Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον στόχων της οργάνωσης στη Συρία

Περισσότερα από 60 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Συρία από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ανήκουν στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος μάχεται τους τζιχαντιστές, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών και όλμων από τους τζιχαντιστές στην τουρκική πόλη Κιλίς όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Ανατολή μόνο την Κυριακή σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία 63 μαχητές του ΙΚ. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι το τουρκικό πυροβολικό που έχει αναπτυχθεί στα τουρκοσυριακά σύνορα σκότωσε 34 μέλη του ΙΚ. Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, έπληξαν επίσης θέσεις του ΙΚ σκοτώνοντας άλλους 29 τζιχαντιστές.

Το Ανατολή δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα ανήκαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία κατέστρεψαν πολλά οχήματα και πέντε αποθήκες με όπλα. Η βάση του Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται από πολλές χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

SHARE:

24Media Network