Πομπέο: Θα λογοδοτήσουν όσοι επιτέθηκαν στη βάση μας στο Ιράκ

Πομπέο: Θα λογοδοτήσουν όσοι επιτέθηκαν στη βάση μας στο Ιράκ
Μάικ Πομπέο AP

Η επίθεση σε αμερικανική βάση στο Ιράκ που στοίχισε τη ζωή σε τρεις στρατιώτες εξόργισε τον Μάικ Πομπέο. Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταδίκασε την επίθεση με ρουκέτες εναντίον του στρατοπέδου Τάτζι στο Ιράκ, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις στρατιωτικοί, δύο Αμερικανοί κι ένας Βρετανός, και να τραυματιστούν άλλοι 12, έπειτα από συνδιάλεξη με τον βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ.

«Οι υπεύθυνοι» για την επίθεση «πρέπει να λογοδοτήσουν», ανέφερε ο Πομπέο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία «καταδικάζουν όλες τις επιθέσεις εναντίον του προσωπικού του συνασπισμού που υποστηρίζει τις προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης για να νικηθεί το ΙΚΙΛ», κατά το κείμενο, στο οποίο χρησιμοποιείται το ακρώνυμο μιας παλιότερης ονομασίας του Ισλαμικού Κράτους, που ήταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμύνης, ο βρετανός στρατιωτικός ο οποίος σκοτώθηκε ανήκε στο ιατρικό σώμα. Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας καταδίκασε την επίθεση, που χαρακτήρισε «άνανδρη» ενέργεια. Προηγούμενες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων εξώθησαν την Ουάσινγκτον να εξαπολύσουν τον Ιανουάριο τον βομβαρδισμό στον οποίο σκοτώθηκε ο ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί κι ένας από τους ηγέτες ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης προσκείμενης στην Τεχεράνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα