Πώς έζησε τη φρίκη της επίθεσης ο οδηγός του συρμού στο μετρό των Βρυξελλών

Πώς έζησε τη φρίκη της επίθεσης ο οδηγός του συρμού στο μετρό των Βρυξελλών

Τι δηλώνει ο οδηγός του συρμού που δέχτηκε την βομβιστική επίθεση το πρωί της Τρίτης στη βελγική πρωτεύουσα. Η σημαντική συμβολή του στον απεγκλωβισμό επιβατών και το μήνυμά του στο facebook (pics)

Ο Κριστιάν Δελάς ήταν ο οδηγός του μοιραίου συρμού, ο οποίος έμελλε να δεχτεί το φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στο σταθμό του μετρό Μολεμπέκ των Βρυξελλών. Η ώρα είναι 09.15 το πρωί και ο συρμός κινείται με κατεύθυνση το Arts-Loi, όταν ακούγεται μια τεράστια έκρηξη. Όπως μεταδίδει η βελγική τηλεόραση, ο οδηγός επιχειρεί να σταματήσει άμεσα το συρμό του μετρό, ο οποίος και αποτελείται από τέσσερα βαγόνια. Αρχικά, θεωρεί πως πρόκειται για κάποια τεχνική βλάβη, σύντομα όμως αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Πώς έζησε τη φρίκη της επίθεσης ο οδηγός του συρμού στο μετρό των Βρυξελλών

Ο οδηγός του συρμού που δέχτηκε την επίθεση στις Βρυξέλλες

Ο Κριστιάν είναι από τους τυχερούς που δεν τραυματίζονται και σπεύδει άμεσα προς βοήθεια των επιβαινόντων που βρίσκονται στα βαγόνια του συρμού. "Έκανα απλά αυτό που έπρεπε" εξηγεί ο κ. Ντελάς στην βελγική ραδιοτηλεόραση RTBF. "Δεν είχα τίποτα, κανένα τραύμα. Ακολούθησα την προβλεπόμενη διαδικασία, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω" σημειώνει ο οδηγός του μετρό.

Εκπρόσωπος του φορέα του βελγικού μετρό αναφέρει πάντως πως η αντίδραση του οδηγού ήταν παραδειγματική. "Απέδειξε ιώβεια ψυχραιμία. Εκκένωσε και βοήθησε τους επιβάτες, από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά την επίθεση". Όλοι οι εργαζόμενοι στο μετρό χαιρέτισαν την άμεση αντίδραση του συναδέλφου τους.

"Είμαι καλά"

Ο οδηγός, όταν κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, προκειμένου να καθησυχάσει φίλους και κοντινούς ανθρώπους. "Για όλο τον κόσμο, ευχαριστώ για τα τηλεφωνήματα, ο Papy είναι καλά. Όλα είναι καλά εδώ" σημείωσε.

Πώς έζησε τη φρίκη της επίθεσης ο οδηγός του συρμού στο μετρό των Βρυξελλών

Ο οργανισμός συγκοινωνιών των Βρυξελλών απασχολεί περίπου 7000 εργαζόμενους, με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους της πρωτεύουσας να γνωρίζουν κάποιον που εργάζεται στο μετρό. Μάλιστα, καθώς μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούσε, οι περισσότεροι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τα δικά τους πρόσωπα μέσω των social media.

H  επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών το πρωί, ακολούθησε τη διπλή επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 20 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Πηγή: RTBF

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Στις αποσκευές τους μετέφεραν τις βόμβες οι τρεις ύποπτοι για το χτύπημα στο αεροδρόμιο

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης

SHARE: