Πώς κατάφερε η Μία Καλίφα να εξοργίσει τον πρόεδρο του Λιβάνου

Πώς κατάφερε η Μία Καλίφα να εξοργίσει τον πρόεδρο του Λιβάνου
Η Μία Καλίφα Instagram @miakhalifa

Στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, χιλιάδες πολίτες βάλλουν κατά της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών και η Μία Καλίφα, καταφέρνοντας να εξοργίσει τον πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν.

Χιλιάδες πολίτες στο Λίβανο έχουν βγει στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της “διεφθαρμένης”, όπως την χαρακτηρίζουν κυβέρνησης. Η επανάσταση είχε ήδη ξεκινήσει στη χώρα από τον Οκτώβριο, όμως η φονική έκρηξη στη Βηρυτό, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους, ενέτεινε τις συγκρούσεις.

Τελικά οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πέτυχαν τον σκοπό τους, αφού σήμερα, Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Όμως πώς κατάφερε η Μία Καλίφα να εξοργίσει τον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Αούν;

Γνωστή για τη δράση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με καταγωγή από τη Βηρυτό, η Μία Καλίφα, ήταν μια εκ των χιλιάδων πολιτών που βάλθηκαν κατά της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της ευθύνες για τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας.

Η ίδια μπορεί τώρα να ζει στις ΗΠΑ, όμως η καταστροφή στην γενέτειρά της δεν την αφήνει ανεπηρέαστη. “Ο Γάλλος πρόεδρος, κάνει παραπάνω από τον δικό μας”, είχε σχολιάσει με ανάρτησή της στο Twitter.

Μια μέρα μετά το τραγικό συμβάν, ο Μισέλ Αούν δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram μια εικόνα της σημαίας του Λιβάνου με μια μαύρη λωρίδα, ως ένδειξη πένθους για τα θύματα της έκρηξης.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργή εκατοντάδων πολιτών, οι οποίοι μεταξύ άλλων σχολίασαν την υποκρισία πίσω από την ανάρτηση.

Μεταξύ αυτών και η Μία Καλίφα. “Κυριολεκτικά, απλά γκούγκλαρε “Λιβανέζικη σημαία”. Πρόκειται για φωτογραφία “στοκ” και μάλιστα, είναι η πρώτη που εμφανίζεται”, ήταν ένα εκ των σχολίων της.

“Σταμάτα να διαγράφεις τα σχόλιά μου”, “Είναι γενοκτονία για εμένα”, “Στην πραγματικότητα έθαψες ολόκληρη την χώρα σου κάτω από τα συντρίμμια”, συνέχισε.

Όμως φαίνεται πως ο πρόεδρος του Λιβάνου, δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κριτική, αφού αφενός απενεργοποίησε την δυνατότητα σχολίων στην φωτογραφία, αφετέρου μπλόκαρε την Μία Καλίφα, όπως η ίδια αποκάλυψε αργότερα.

“Δεν μπορείς να διαχειριστείς μερικά σχόλια κάτω από την άχρηστη ανάρτησή σου; Θα κρυφτείς από τους ανθρώπους σου και στο Instagram; Δειλέ.”, σχολίασε η Μία με δημοσίευση στο Twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version