ΠΟΥ: Οδηγίες προφύλαξης προς τις γυναίκες στις περιοχές όπου 'χτύπησε' ο Ζίκα

ΠΟΥ: Οδηγίες προφύλαξης προς τις γυναίκες στις περιοχές όπου 'χτύπησε' ο Ζίκα

Ο ΠΟΥ προτρέπει τις γυναίκες να καλύπτονται, να παίρνουν προφυλάξεις όταν κάνουν σεξ στις πληγείσες περιοχές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε στις γυναίκες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν καταγραφθεί κρούσματα του ιού Ζίκα να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, να καλύπτουν το σώμα τους για να αποφεύγουν τα τσιμπήματα από τα κουνούπια και να παίρνουν προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του σεξ με τους συντρόφους τους.

Ο διεθνής οργανισμός Υγείας εξέδωσε συστάσεις για τις γυναίκες σχετικά με τον ιό που προκαλεί μικροκεφαλία στα έμβρυα και άλλες νευρολογικές διαταραχές, κρούσματα του οποίου έχουν καταγραφθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, ωστόσο δεν εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες, αντιθέτως συνέστησε στις γυναίκες να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους ή τις αρχές στην περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψουν.

«Οι περισσότερες γυναίκες στις περιοχές όπου έχουν καταγραφθεί κρούσματα του ιού Ζίκα θα γεννήσουν φυσιολογικά βρέφη. Το υπερηχογράφημα τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης δεν προβλέπει με αξιοπιστία την μικροκεφαλίας παρά σε σπάνιες περιπτώσεις» επισήμανε ο ΠΟΥ.

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε άμβλωση λόγω του φόβου της μικροκεφαλίας θα πρέπει να το κάνουν με ασφαλή τρόπο στα ιατρικά κέντρα που πραγματοποιούν αυτού του είδους τις επεμβάσεις και σε απόλυτη συμφωνία με το νόμο» τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τη σχέση του ιού Ζίκα με το σπάνιο νευρολογικό νόσημα Γκιγιέν-Μπαρέ εξετάζουν οι υγειονομικές αρχές

Είναι ο ιός Zika η νέα παγκόσμια απειλή;

SHARE:

24Media Network