Πουλήθηκε το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου. Η εξωφρενική τιμή του

Πουλήθηκε το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου. Η εξωφρενική τιμή του

Πωλήθηκε διαμάντι μεγέθους μπάλας του τένις για 44,7 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ακατατέργαστο διαμάντι στον κόσμο

Εταιρία εξόρυξης και εκμετάλλευσης πολύτιμων λίθων στο Βανκούβερ του Καναδά ανακοίνωσε τη συμφωνία πώλησης του μεγαλύτερου ακατέργαστου διαμαντιού στον κόσμο. Η Lucara Diamonds αναφέρει πως το ιστορικό 1,109 καρατίων διαμάντι 'Lesedi La Rona' το οποίο και εξορύχτηκε στην Μποτσουάνα το Νοέμβριο του 2015, πωλήθηκε προς 47,7 εκατομμύρια δολάρια.

"Η ανακάλυψη του διαμαντιού υπήρξε μια μοναδική στιγμή για την εταιρία. Δαπανήσαμε τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να βρούμε τον αγοραστή που θα προχωρούσε το διαμάντι στο επόμενο στάδιο" αναφέρει ο CEO της εταιρίας. Ο Laurence Graff, εκπρόσωπος των αγοραστών δήλωσε ενθουσιασμένος για την απόκτηση του διαμαντιού. "Ο πολύτιμος λίθος θα πει την ιστορία του, θα μας υποδείξει πως θέλει να κοπεί και εμείς θα σεβαστούμε τις εξαίρετες ιδιότητές του" σημείωσε.

Το αδαμαντωρυχείο του Καράουε, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει "πολύτιμος" στη Μποτσουάνα, ολοκληρώθηκε το 2012 και διαθέτει παραγωγή πολύτιμων λίθων 380.000 καρατίων. Στο σημείο έχουν βρεθεί ορισμένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα διαμάντια, μεταξύ των οποίων και το 'Lesedi La Rona'.

SHARE:

24Media Network