Πούτιν: "Αν η Ελλάδα είχε μείνει στη δραχμή δεν θα είχε τέτοια προβλήματα"

Russian Prime Minister Vladimir Putin seen at a meeting with Cabinet officials in Moscow, Monday, May 25, 2009. Prime Minister Vladimir Putin urged the Cabinet to use state funds efficiently and "provide the full account of every ruble spent," according to the meeting's transcript posted on the government's Web-site. (AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Druzhinin, Pool)
Russian Prime Minister Vladimir Putin seen at a meeting with Cabinet officials in Moscow, Monday, May 25, 2009. Prime Minister Vladimir Putin urged the Cabinet to use state funds efficiently and "provide the full account of every ruble spent," according to the meeting's transcript posted on the government's Web-site. (AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Druzhinin, Pool) AP

Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο "ελληνικό ζήτημα". Τι είπε για τη στάση της Γερμανίας

Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή, ίσως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε ταυτόχρονα "πολύ πραγματιστική" την άποψη της Γερμανίας, που θέλει πρώτα άρση των "συστημικών προβλημάτων" και κατόπιν διοχέτευση πόρων στις χρεωμένες οικονομίες.

"Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια", είπε ο Β.Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης "Βαλντάι".

"Μου φαίνεται ότι η ηγεσία της Γερμανίας κατέχει πολύ πραγματιστική θέση, η οποία έγκειται στο ότι πρέπει πρώτα να αρθούν τα συστημικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και κατόπιν πλέον να διοχετευθούν πρόσθετα μέσα, διότι εάν γίνει διαφορετικά, τότε τα πρόσθετα οικονομικά μέσα θα εξατμιστούν, θα δώσουν μια προσωρινή ώθηση, που δεν θα είναι επαρκής επιτάχυνση για να καλυφθεί όλη η απόσταση ως την έξοδο από την κρίση και αυτά μου φαίνονται αρκετά ολοκάθαρα πράγματα", είπε ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την ΕΕ για γραφειοκρατικές πρακτικές και ακατανόητη απροθυμία να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

"Νομίζω ότι στην Ευρώπη για λόγους πολιτικούς έτρεξαν πολύ μπροστά. Και με κοινούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τηρηθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, οι οποίες ως προς το επίπεδο ανάπτυξης των οικονομιών τους δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμες γι’ αυτό. Θα μπορούσαν δηλαδή να ενταχθούν, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει με άλλους όρους", εκτίμησε ο Ρώσος ηγέτης.

SHARE:

24Media Network