Πούτιν: Δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις αμερικανικές εκλογές

Πούτιν: Δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις αμερικανικές εκλογές

Η Μόσχα δεν επιδιώκει να έρθει σε αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για το ζήτημα των υποκλοπών, επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του, από το παραθαλάσσιο θέρετρο της Γκόα στην Ινδία, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύνοδος της ομάδας των χωρών BRICS σχολίασε τις απειλές των ΗΠΑ, αναφορικά με τις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τονίζοντας ότι αποτελούν επίσημη αναγνώριση ότι τις πραγματοποιούν οι ΗΠΑ.

Τόνισε επίσης, ότι η διακυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τις καταγγελίες των υποκλοπών κατά της Ρωσίας, προκειμένου ν' αποπροσανατολίσει την προσοχή των ψηφοφόρων από τα πραγματικά προβλήματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι όταν οι αντιπαραθέσεις για τις αμερικανικές εκλογές τελειώσουν, τότε, θα υπάρξει μία πραγματική ευκαιρία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα χαιρετίσει την οποιαδήποτε προσπάθεια ενός Αμερικανού ηγέτη, που θα θέλει να συνεργαστεί με τη Μόσχα. Ο ίδιος, ξεκαθάρισε επίσης, ότι η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ δε γνωρίζει τι θα συμβεί μετά από αυτές.

Ο Πούτιν εκτίμησε επίσης, ότι είναι αντιπαραγωγικό να θυσιάζονται οι σχέσεις με τη Ρωσία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα της αμερικανικής διακυβέρνησης, τη στιγμή που η Ρωσία, δεν επιδιώκει να έρθει σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πράξουν το καλύτερο, προκειμένου ν' αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων, για την ανακατάληψη της Μοσούλης στο Ιράκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Ρωσία, Αμερικανικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πούτιν STOP από την Ουάσινγκτον για την εμπλοκή Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

SHARE:

24Media Network