Πούτιν: Ο έξυπνος και ώριμος Κιμ κέρδισε αυτό τον γύρο με τη Δύση

Russian President Vladimir Putin speaks during a meeting with Russian journalists in the office of Russian popular newspaper Komsomolskaya Pravda in Moscow, Russia, Thursday, Jan. 11, 2018. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
Russian President Vladimir Putin speaks during a meeting with Russian journalists in the office of Russian popular newspaper Komsomolskaya Pravda in Moscow, Russia, Thursday, Jan. 11, 2018. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) AP

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος με τη Β. Κορέα και ότι ο Κιμ θέλει τώρα να πέσουν οι τόνοι

Ο "εύστροφος και ώριμος" ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναδείχτηκε νικητής στην πιο πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τη Δύση για το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της χώρας του, έκρινε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Πιστεύω ότι ο κ. Κιμ Γιονγκ Ουν κέρδισε προφανώς αυτόν τον γύρο. Ολοκλήρωσε τον στρατηγικό στόχο του: απέκτησε πυρηνικό όπλο, έχει πυραύλους παγκόσμιας εμβέλειας, έως και 13.000 χιλιομέτρων, που μπορούν να φτάσουν σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη" είπε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Ρώσους δημοσιογράφους και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

ADVERTISING

Η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπέρ της επιβολής διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό πρόγραμμά της, καλώντας ταυτόχρονα τη Δύση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ζητώντας να ξεκινήσουν συνομιλίες.

Ο πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα και ότι ο Κιμ θέλει τώρα να ηρεμήσουν τα πνεύματα. "Είναι ήδη ένας έξυπνος και ώριμος πολιτικός", πρόσθεσε.

(Φωτό: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Ρωσία, Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Β. Κορέα διαβεβαιώνει: Τα πυρηνικά όπλα στρέφονται μόνο κατά των ΗΠΑ

Τραμπ: Θα μιλούσα στο τηλέφωνο με τον Κιμ

Λευκός Οίκος: Οι Αμερικανοί θα πρέπει να ανησυχούν για τη διανοητική ικανότητα του Κιμ Γιονγκ Ουν

SHARE:

24Media Network