Πούτιν σε επικριτές ρωσικών αθλητικών επιδόσεων: "Πάρτε βιάγκρα!"

Russian President Vladimir Putin, center, poses with Russian team athletes, winners of the 27th Universiade Games, during their meeting outside Moscow, Russia, Friday, July 19, 2013. (AP Photo/RIA-Novosti, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service)
Russian President Vladimir Putin, center, poses with Russian team athletes, winners of the 27th Universiade Games, during their meeting outside Moscow, Russia, Friday, July 19, 2013. (AP Photo/RIA-Novosti, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service) AP

Τι είπε ο Ρώσος πρόεδρος κάνοντας ευθεία επίθεση στους επικριτές των ρωσικών επιδόσεων στην πρόσφατη Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα

Με έναν ιδιαιτέρως καυστικό και ειρωνικό τρόπο απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε όσους "τόλμησαν" να κατακρίνουν τις αθλητικές επιτυχίες της Ρωσίας, στην πρόσφατη Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Σύμφωνα με τον - για ακόμα μία φορά - προκλητικό Ρώσο πρόεδρο, οι επικριτές της τεράστιας επιτυχίας της χώρας στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια για την σεξουαλική τους ζωή.

Επίδειξη δύναμης

Ο Πούτιν απάντησε σε όσους υποστήριξαν ότι η Ρωσία επιστράτευσε πολλούς αθλητές επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων στην διοργάνωση, η οποία θα έπρεπε να επιτρέπει τη συμμετοχή μόνο σε μαθητές.  "Πρέπει να πάρετε βιάγκρα για να δείτε την όμορφη πλευρά της ζωής!", είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη δεξίωση για τους αθλητές που πήραν μετάλλιο.

"Όταν έχουμε τέτοιες επιτυχίες, ο κόσμος διαμαρτύρεται πως κάτι δεν πάει καλά", είπε ο Πούτιν μιλώντας στους νεαρούς αθλητές που συμμετείχαν στην Πανεπιστημιάδα.

"Θα τους πρότεινα να αθληθούν. Ή εάν έχουν πρόβλημα υγείας να πάνε σε έναν γιατρό. Ενδεχομένως αν στο τέλος της ημέρας έπαιρναν βιάγκρα να τους βοηθούσε. Τότε το όμορφο και το φωτεινό θα τους αποκαλυφθεί. Θα δουν το μέλλον και η ζωή θα συνεχίσει", πρόσθεσε.

Ρεκόρ μεταλλίων - unfair play

Στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Καζάν, η Ρωσία απέκτησε τα διπλάσια μετάλλια (155) από τη δεύτερη καλύτερη χώρα. Ωστόσο, αρκετοί επέκριναν την επιλογή της διοργανώτριας χώρας να επιστρατεύσει επαγγελματίες αθλητές σε μία διοργάνωση που συνήθως αφορά σε ερασιτέχνες.

Με την μέθοδο αυτή μάλιστα, χρησιμοποιώντας Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές, βγήκε νικήτρια μέχρι και στο ράγκμπι σε άνδρες και γυναίκες, άθλημα σχεδόν άγνωστο για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στις δώδεκα ημέρες όπου διήρκεσε η Πανεπιστημιάδα 2013, η οποία διεξήχθη στην πόλη Καζάν, η Ρωσία κατέκτησε τον αριθμό – ρεκόρ των 292 μεταλλίων, ενώ ρεκόρ αποτελούν και τα 155 χρυσά μετάλλια, διπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ της Κίνας το 2011 (75).

Η Ρωσία, αποφασισμένη να κάνει επίδειξη δύναμης, επιστράτευσε για τους αγώνες 673 αθλητές, τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, οι οποίοι κέρδισαν τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε 25 από τα 27 αθλήματα στην Πανεπιστημιάδα.

Πηγή: Globalpost

SHARE:

24Media Network