Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει την απέλαση κατοίκων σε προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας

Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει την απέλαση κατοίκων σε προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας
Βλαντίμιρ Πούτιν 2023 Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Με απέλαση κινδυνεύουν οι κάτοικοι των προσαρτημένων στη Ρωσία ουκρανικών εδαφών εάν δεν δεχθούν τη ρωσική υπηκοότητα από την 1η Ιουνίου 2024, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Απέλαση περιμένει τους κατοίκους των ουκρανικών εδαφών που έχουν προσαρτηθεί από τη Ρωσία, εάν δεν δεχτούν τη ρωσική υπηκοότητα, σύμφωνα με διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Rador.ro που επικαλείται η ΕΡΤ, το έγγραφο αναφέρει ότι οι πολίτες της Ουκρανίας ή οι κάτοχοι διαβατηρίων των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ της Ουκρανίας πρέπει είτε να γίνουν πολίτες της Ρωσίας είτε να δηλώσουν την επιθυμία τους να μην το κάνουν.

Όσοι επιλέξουν τη δεύτερη επιλογή θα θεωρούνται ξένοι, από την 1η Ιουλίου 2024, και κατά συνέπεια ενδέχεται να απελαθούν από το έδαφος που οι ρωσικές αρχές θεωρούν ρωσικό έδαφος.

Μια ξεχωριστή παράγραφος του διατάγματος αναφέρεται στην απέλαση όσων «αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια» της Ρωσίας. Οι κάτοικοι των προσαρτημένων περιοχών που υποστηρίζουν τη «βίαιη αλλαγή των θεμελίων της συνταγματικής τάξης» στη Ρωσία, χρηματοδοτούν τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες ή συμμετέχουν σε «μη εξουσιοδοτημένες» ενέργειες θα απελαθούν και θα απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα