Πραξικόπημα στην Τουρκία: Αναστολή των αμερικανικών επιχειρήσεων κατά του ISIS

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Αναστολή των αμερικανικών επιχειρήσεων κατά του ISIS

Ανεστάλησαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εξαιτίας του κλεισίματος του τουρκικού εναέριου χώρου. Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις προς και από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ

Οι επιχειρήσεις που διεξάγει η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την αεροπορική βάση του Ινστιρλίκ ανεστάλησαν εξαιτίας του κλεισίματος του εναέριου χώρου, γνωστοποίησε ένας Αμερικανός αξιωματικός.

Οι επιχειρήσεις ανεστάλησαν "εξαιτίας του κλεισίματος του εναέριου χώρου" που χρησιμοποιείται για αυτές τις αποστολές, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις προς και από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ

Στην τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος, ανακοίνωσε σήμερα το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στα Άδανα (νότια Τουρκία) για τη βάση αυτή που χρησιμοποιείται από τον διεθνή συνασπισμό για τις επιχειρήσεις του εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

"Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τις μετακινήσεις προς και από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ" ανέφερε το προξενείο στην ιστοσελίδα του. "Επίσης έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα".

Ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε το μεσημέρι την αποτυχία μιας απόπειρας πραξικοπήματος από στασιαστές στρατιωτικούς, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 265 ανθρώπων. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους υποστηρικτές του να παραμείνουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο "νέο ξέσπασμα" βίας έπειτα από μία νύχτα όπου επικρατούσε πολύ μεγάλη σύγχυση στην Τουρκία.

Το κλείσιμο της βάσης μοιάζει να απαντά σε μια ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση της από τους στασιαστές που επιχείρησαν το πραξικόπημα.

Εκτός από τις αποστολές του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, η τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται και από το ΝΑΤΟ. Τουρκικά, αμερικανικά, βρετανικά και γερμανικά μαχητικά έχουν αναπτυχθεί στη βάση καθώς και σαουδαραβικά F-16.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πραξικόπημα στην Τουρκία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network