Πριν και μετά: Δείτε πως ο σεισμός και το τσουνάμι ισοπέδωσαν τα πάντα στην Ινδονησία

Πριν και μετά: Δείτε πως ο σεισμός και το τσουνάμι ισοπέδωσαν τα πάντα στην Ινδονησία
Ακόμη και τα καράβια βγήκαν στη στεριά στην Ινδονησία AP

Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες που απεικονίζουν τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν το χτύπημα του Εγκέλαδου και το επακόλουθο τσουνάμι στην Ινδονησία, αφήνοντας πίσω τους ερείπια και σχεδόν 1.300 νεκρούς.

“Μία εικόνα, χίλιες λέξεις” υποστηρίζει η λαϊκή ρήση και η περίπτωση της Ινδονησίας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ανείπωτο θρήνο και ολοκληρωτική καταστροφή άφησαν πίσω τους μια αλληλουχία ισχυρών σεισμών – με ισχυρότερο όλων αυτόν των 7,5 Ρίχτερ – και το τσουνάμι που προκλήθηκε στη συνέχεια, σβήνοντας κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά από το χάρτη.

Μάρτυρας της καταστροφής, οι δορυφορικές φωτογραφίες των περιοχών που επλήγησαν, πριν και μετά την καταστροφή.

Η μικρή πόλη του Πάλου είναι αυτή που δέχθηκε την μεγαλύτερη καταστροφή. Ο απολογισμός των νεκρών πλησιάζει σχεδόν τις 1.300 ψυχές, με τις δραματικές ιστορίες που έρχονται σιγά σιγά στην επιφάνεια να συγκλονίζουν, καθώς δεκάδες μαθητές και σχεδόν 100 σπουδαστές βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων, με τις αρχές να μην έχουν καν ιδέα που μπορούν να ψάξουν για να τους εντοπίσουν, αφού τα πάντα έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ωκεανού, καθώς υπήρξαν κύματα που έφτασαν σχεδόν τα 10 μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα