Προ των πυλών νέα πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα

Προ των πυλών νέα πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα

Δορυφορικές φωτογραφίες δημιουργούν υπόνοιες για νέα έντονη δραστηριότητα σε βάση εκτόξευσης (pics)

Ανάλυση πρόσφατων φωτογραφιών από μία βάση εκτόξευσης, που ελήφθησαν από δορυφόρο και δημοσιεύονται την Κυριακή, δημιουργούν υπόνοιες ότι η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να ετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή, ή να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

Οι παραπάνω υποψίες τροφοδοτούνται κι από το γεγονός ότι η χώρα εορτάζει τη Δευτέρα την 71η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος κι οι πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές, ή εκτοξεύσεις πυραύλων, πραγματοποιήθηκαν ακριβώς με την ευκαιρία σημαντικών επετείων.

Η τελευταία πυρηνική δοκιμή, στις 9 Σεπτεμβρίου, συνέπεσε με την ημέρα της επετείου της ίδρυσης της Βορείου Κορέας.

Οι τελευταίες αναλύσεις στις δορυφορικές εικόνες, που δημοσίευσε το Αμερικανο-κορεατικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα στη βάση εκτόξευσης δορυφόρων στο Σοχάε (δυτικά).

Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν την 1η Οκτωβρίου, δείχνουν μεγάλα κιβώτια κοντά στο κάλυπτρο του χώρου εκτόξευσης, οχήματα σταθμευμένα έξω από τις εγκαταστάσεις καυσίμων κι εντατικές εργασίες γύρω από τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι χώροι δοκιμής των κινητήρων.

Προ των πυλών νέα πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα

«Ωστόσο, καθώς το κάλυπτρο κι όλες οι εγκαταστάσεις του χώρου εκτόξευσης είναι καλυμμένες, δεν είναι εύκολο να διαπιστώσουμε εάν οι δραστηριότητες τούτες έχουν σχέση με προετοιμασίες ενόψει μίας εκτόξευσης, ή κάποιας άλλης επιχείρησης», τονίζουν οι αναλυτές.

Προ των πυλών νέα πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα
Προ των πυλών νέα πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα

Στις 7 Οκτωβρίου, το ίδιο Ινστιτούτο είχε ανακοινώσει πως η ανάλυση ανάλογων φωτογραφιών από τις εγκαταστάσεις του Πουνγκιέ-ρι, στα βορειοανατολικά, καταδείκνυαν αυξημένη δραστηριότητα σε τρεις σήραγγες, τροφοδοτώντας νέες υποθέσεις για μία πιθανή έκτη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δορυφόρος δείχνει κινητικότητα στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Β.Κορέας

Νότια Κορέα: Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

O Κιμ το ξέρει; Βορειοκορεάτης στρατιώτης λιποτάκτησε στο νότο

SHARE:

24Media Network