Προ των πυλών της Φλόριντα η φονική Ίρμα: Στο δρόμο 5,6 εκατ. άνθρωποι

Προ των πυλών της Φλόριντα η φονική Ίρμα: Στο δρόμο 5,6 εκατ. άνθρωποι
Pedestrians walk through the usual bustling South Beach ahead of Hurricane Irma in Miami Beach, Fla., Friday, Sept. 8, 2017. Florida has asked 5.6 million people to evacuate ahead of Hurricane Irma, or more than one quarter of the state's population, according to state emergency officials. (AP Photo/David Goldman) AP

Εν αναμονή του ισχυρού τυφώνα Ίρμα, βρίσκονται στη Φλόριντα. Σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Κάτια στο Μεξικό

Οι αρχές καλούν περισσότερους από 5,6 εκατομμύρια πολίτες να εκκενώσουν τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Αφού άφησε πίσω του τουλάχιστον 19 νεκρούς στο πέρασμά του από την Καραϊβική, ο καταστροφικός κυκλώνας έπληξε την Κούβα στις 06:00 (ώρα Ελλάδος) και κατευθύνεται προς την Φλόριντα.

Τα ξημερώματα το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Traffic backs in the north-bound lanes of Interstate 75 near the Georgia-Florida state line as people flee Hurricane Irma Friday, Sept. 8, 2017, in Jennings, Fla.. (AP Photo/John Bazemore) AP

 

(AP Photo/John Bazemore)

Υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα η Κάτια

Υποβαθμίστηκε σε τροπική καταγίδα ο κυκλώνας Κάτια, αφού έπληξε περιοχή που βρίσκεται κοντά στο θέρετρο Τεκολούτλα στην πολιτεία Βερακρούζ στο Μεξικό, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε ενώ βρισκόταν 175 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βερακρούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει με ανακοίνωσή τους ότι ο κυκλώνας ήταν πιθανό να προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν την περιοχή.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Pemex που διατηρεί εγκαταστάσεις γύρω από και στην παραλία της Βερακρούζ, δεν ανακοίνωσε κάποια διακοπή εργασιών λόγω του φαινομένου.

Την ίδια ώρα, το Μεξικό αντιμετωπίζει και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού 8,2 ρίχτερ. Από τον σεισμό που ήταν ο ισχυρότερος στη χώρα τα τελευταία 80 χρόνια, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 61 άνθρωποι.

Εν αναμονή του Χοσέ στην Καραϊβική

Ο τυφώνας Χοσέ, μία τροπική καταιγίδα της κλίμακας 4, αναμένεται το Σάββατο να περάσει από τα νησιά Λίουαρντ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στις ΗΠΑ.

Ο τυφώνας βρίσκεται σε απόσταση 305 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά από τα βόρεια νησιά Λίουαρντ, με την ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν να φτάνει στα 240 χιλιόμετρα.

Το “μάτι” του τυφώνα αναμένεται να περάσει κοντά ή στα ανατολικά των νησιών, ενώ μετά αναμένεται να εξασθενήσει σταδιακά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του κέντρου.

(Κεντρική φωτό: AP Photo/David Goldman)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα