Πρόεδρος Boeing για Ethiopian Airlines: Συγγνώμη για τις ζωές που χάθηκαν – Φταίει το λογισμικό

Πρόεδρος Boeing για Ethiopian Airlines: Συγγνώμη για τις ζωές που χάθηκαν – Φταίει το λογισμικό

Ο Dennis Muilenburg με δήλωσή του αποδίδει τα δυστυχήματα της Ethiopian Airlines και της Lion Air με Boeing 737 MAX 8 σε λανθασμένη ενεργοποίηση του συστήματος MCAS, ζητάει συγγνώμη για τους εκατοντάδες νεκρούς και υπόσχεται άμεση διόρθωση του προβλήματος.

Στο λογισμικό σύστημα ασφάλειας και ελέγχου MCAS που διαθέτουν τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 απέδωσε τις πρόσφατες αεροπορικές τραγωδίες της Lion Air και της Ethiopian Airlines, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Dennis Muilenburg, σε δήλωση που έκανε το βράδυ της Πέμπτης, συνδέοντας τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα επισήμως και δημόσια για πρώτη φορά. Όπως είπε, αφού πρώτα εξέφρασε την οδύνη όλων των εργαζομένων της εταιρείας για τα δύο δυστυχήματα ζητώντας συγγνώμη για τις ζωές που χάθηκαν, υπογράμμισε πως και στις δύο περιπτώσεις το συγκεκριμένο σύστημα που έχει σκοπό να αποτρέπει την απώλεια στήριξης όταν το αεροσκάφος πετά με χαμηλή ταχύτητα ήταν κακώς ενεργοποιημένο.

“Οι πλήρεις λεπτομέρειες για το τι συνέβη στα δύο ατυχήματα θα εκδοθούν από τις κυβερνητικές αρχές στις τελικές εκθέσεις, αλλά με την δημοσίευση της προκαταρκτικής έκθεσης είναι εμφανές ότι και στις δύο πτήσεις το σύστημα MCAS, ενεργοποιήθηκε λανθασμένα” αναφέρει. Ακόμη, σημείωσε πως είναι ευθύνη της εταιρείας να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αναβαθμίζοντας το επίμαχο λογισμικό λέγοντας “ξέρουμε πως θα το κάνουμε και θα το κάνουμε”.

“Λαμβάνουμε μια ολοκληρωμένη, πειθαρχημένη προσέγγιση και αφιερώνουμε το χρόνο, για να αποκτήσουμε σωστή ενημέρωση λογισμικού. Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση και αναμένουμε την πιστοποίησή της και την εφαρμογή της στον στόλο 737 MAX παγκοσμίως τις προσεχείς εβδομάδες. Λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που είχε στους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών και στους επιβάτες τους” λέει και προσθέτει “αυτή η ενημέρωση, μαζί με τη σχετική εκπαίδευση και τα πρόσθετα εκπαιδευτικά υλικά που θέλουν οι πιλότοι μετά από αυτά τα ατυχήματα, θα εξαλείψουν την πιθανότητα ακούσιας ενεργοποίησης MCAS και θα αποτρέψουν την επανάληψη ενός ατυχήματος. Εμείς στην Boeing αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κατασκευάζουμε και να παραδίδουμε αεροπλάνα στους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών μας και στο ιπτάμενο κοινό που είναι ασφαλείς για να πετάξουν και μπορούν να πετάξουν με ασφάλεια από όλους τους επαγγελματίες και εξειδικευμένους πιλότους σε όλο τον κόσμο. Αυτό κάνουμε με τη Boeing. Παραμένουμε σίγουροι για την ασφάλεια του 737 MAX. Όλοι όσοι πετούν σε αυτό – οι επιβάτες, οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας οικογενειών και φίλων – αξίζουν το καλύτερο δυνατό. Όταν το MAX επιστρέψει στον ουρανό με τις αλλαγές λογισμικού στη λειτουργία MCAS, θα είναι μεταξύ των ασφαλέστερων αεροπλάνων που θα πετάξουν ποτέ” καταλήγει.

Η επιστολή του Προέδρου της Boeing

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα