Πρόεδρος βουλής Λιβύης: “Θα ζητήσουμε την επέμβαση της Αιγύπτου όποτε χρειαστεί”

Πρόεδρος βουλής Λιβύης: “Θα ζητήσουμε την επέμβαση της Αιγύπτου όποτε χρειαστεί”
O Ακίλα Σάλεχ Etienne Laurent, Pool photo via AP

Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ ξεκαθάρισε πως η Λιβύη θα στραφεί στην Αίγυπτο.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ δήλωσε ότι ο λαός της Λιβύης θα ζητήσει τη στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου, όταν χρειαστεί. Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA της Αιγύπτου, ο κ. Σάλεχ είπε ότι αυτό «θα ήταν νόμιμη πράξη βάσει της εντολής του λαού της Λιβύης».

“Θα ζητήσουμε την υποστήριξη του αιγυπτιακού στρατού σε περίπτωση παραβίασης στη Σύρτη”, τόνισε ο Πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για επανάληψη της δήλωσης που είχε κάνει και προ δύο σχεδόν εβδομάδων στο πλαίσιο της συνεδρίασης αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, εκεί όπου είχε βρεθεί και μιλήσει και ο Ακίλα Σάλεχ, λέγοντας πως αν χρειαστεί, η Λιβύη θα ζητήσει τη βοήθεια της Αιγύπτου. Όσο βέβαια η τεταμένη κατάσταση δεν αποκλιμακώνεται στη Σύρτη, τόσο πιο πιθανή είναι η έκκληση για βοήθεια.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη, ο Αραβικός σύνδεσμος κάλεσε όλες τις δυνάμεις να αποσυρθούν από την εμπόλεμη Λιβύη, την ώρα που η Αίγυπτος ξεκαθάριζε πως δεν θα επιτρέψει να πέσει η Λιβύη σε χέρια τρομοκρατών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα