Προειδοποιήσεις ΗΠΑ σε Ινδία για την αγορά των ρωσικών S-400

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας και ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την επίσκεψη  του τελευταίου στο Νέο Δελχί όπου και ανακοινώθηκε η συμφωνία για τους S-400
Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας και ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Νέο Δελχί όπου και ανακοινώθηκε η συμφωνία για τους S-400 AP

Ο Λευκός Οίκος με αφορμή την αγορά των ρωσικών S-400 από την Ινδία, υπενθυμίζει το θέμα των κυρώσεων σε όσους συναλλάσσονται με τη Μόσχα και προμηθεύονται δικά της οπλικά συστήματα όπως οι πύραυλοι S-400.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, προειδοποίησαν όλους τους συμμάχους και εταίρους του για την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων- Countering America's Adversaries Through Sanctions Act).

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στον ανταποκριτή του TASS όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για την πώληση των S-400. 

«Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία οι οποίες μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπογραμμίσει ότι ο κεντρικός τομέας που αφορά την εφαρμογή του κεφαλαίου 231 του νόμου CAATSA , αφορά τις νέες οι ποιοτικές αναβαθμίσεις (αμυντικών δυνατοτήτων) και σ' αυτές περιλαμβάνονται τα συστήματα S-400».

Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε στο πρακτορείο TASS και ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ρωσία
SHARE: