Πρώην Πάπας Βενέδικτος: Γκέι λόμπι στο Βατικανό θέλει να ασκήσει εξουσία

default image

Ο πρώτος Πάπας σε έξι αιώνες που παραιτήθηκε, βγάζει βιβλίο με τα απομνημονεύματά του και προχωρά σε αποκαλύψεις

Για “γκέι λόμπι” στο Βατικανό, που προσπαθούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του και να ασκήσει εξουσία, κάνει λόγο ο πρώην Πάπας Βενέδικτος στα απομνημονεύματά του, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Το βιβλίο του, που ονομάζεται “Οι τελευταίες συζητήσεις” αναμένεται να δημοσιευτεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η εφημερίδα έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για προδημοσίευση κάποιων σημείων, δίνοντας μια μικρή γεύση στο φύλλο της Παρασκευής.

Ο πρώην Πάπας το 2013 έγινε ο πρώτος επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε έξι αιώνες, που παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας. Τότε υποσχέθηκε να μείνει “κρυμμένος” και ζει σε ένα πρώην μοναστήρι στους κήπους του Βατικανού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι κανείς δεν τον πίεσε να αποχωρήσει και κάνει αναφορά σε ένα “γκέι λόμπι”, που απαρτίζεται από 4-5 άτομα που επιδιώκουν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Βατικανού. Ο ίδιος επισημαίνει ότι κατάφερε να “σπάσει αυτή την εξουσία της ομάδας”.

Η περίοδος της παραίτησης του Βενέδικτου ήταν ιδιαίτερα ταραχώδης για τον παπισμό, καθώς υπήρχε η υπόθεση Vatileaks, η διαρροή, από τον μπάτλερ του, προσωπικών επιστολών και άλλων εγγράφων, τα οποία “έδειχναν” διαφθορά και πάλη για την εξουσία στο Βατικανό.

Τα ιταλικά ΜΜΕ τότε ανέφεραν ότι  το θέμα είχε κινηθεί από μια ομάδα ιεραρχών που ήθελαν να δυσφημίσουν τον Βενέδικτο και να τον πιέσουν να παραιτηθεί.

Ο Βενέδικτος υποστηρίζει, επίσης, ότι αντιμετώπισε με “δυσπιστία” την επιλογή του για διάδοχο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’  το 2005 από ένα μυστικό κονκλάβιο καρδιναλίων και “εξεπλάγη” όταν αποφασίστηκε ο Φραγκίσκος να χριστεί ο επόμενος Πάπας το 2013.

Στο βιβλίο, ο πρώην Πάπας σημειώνει ότι κράτησε ημερολόγιο για όλη την περίοδο που ήταν σε αυτή τη θέση αλλά θα το καταστρέψει, αν και έχει συνειδητοποιήσει ότι για τους ιστορικούς θα ήταν μια “χρυσή ευκαιρία”.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα