Προκαλεί η παπαδιά για την Έλενα Φραντζή: “Έλεγε ψέματα, πήρε λεφτά για να κατηγορήσει τον ιερέα”

Προκαλεί η παπαδιά για την Έλενα Φραντζή: “Έλεγε ψέματα, πήρε λεφτά για να κατηγορήσει τον ιερέα”
Οι θετοί γονείς της Έλενας Φραντζή

Η πρεσβυτέρα υποστήριξε ότι η 29χρονη κοπέλα, που από τεσσάρων ετών έπεφτε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης απ' το ιερέα θετό της πατέρα, δήθεν «χρηματίστηκε» για να πει ψέματα - Στο «σκαμνί» αναμένεται να καθίσει και η παπαδιά

Για «χρηματισμό» της Έλενας Φραντζή, της κοπέλας που έβαλε τέλος στη ζωή της αφού δεν άντεξε την κακοποίηση που για χρόνια υπέμενε απ’ τον ιερέα θετό πατέρα της, μιλάει τώρα η παπαδιά – θετή μητέρα της.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Σίγμα”, η πρεσβυτέρα υποστήριξε πως το κορίτσι που μεγάλωσε «χρηματίστηκε για να πει ψέματα και να «κάψει» τον παπά. Υποστήριξε επιπλέον ότι διαθέτει και ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία η θανούσα παραδεχόταν, κατά τα λεγόμενά της, ότι έχει χρηματισθεί από συγκεκριμένα άτομα, και πως τα έχουν καταθέσει στην αστυνομία.

«Ο Θεός ν’ αναπαύσει την ψυχή της, πήγα στην κηδεία, όμως πρέπει να πω την αλήθεια. Την έχω ξαναπεί και κανένας δεν μας στήριξε», είπε η παπαδιά. Αν όντως συνέβαιναν όσα ακούστηκαν «ή θα πάθαινα ψυχολογικά ή θα κλεινόμουν σε μοναστήρι. Εντούτοις, είμαι ένας ήπιος άνθρωπος, θέλω να με αγαπά ο Θεός και ας μην με αγαπά ο κόσμος», είπε η πρεσβυτέρα και συμπλήρωσε: «Να ρωτήσετε τους χωριανούς πόσο αγαπούσα την Έλενα».

Σ’ ό,τι αφορά ξυλοδαρμό της Έλενας με κουτάλα από την ίδια την πρεσβυτέρα, είπε ότι όντως συνέβη, όταν διαπίστωσε κλοπή χρυσαφικών της Αγίας Παρασκευής από την οικία της. «Ήταν η μοναδική περίπτωση που χειροδίκησα στην Έλενα», είπε ακόμη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για απειλές σε βάρος της ίδιας και του ιερέα άντρα της. «Θα καταστρέψουμε την οικογένειά σας … Θα έρθουμε νύχτα που θα κοιμάσαι», είναι μερικές απ’ αυτές, σύμφωνα με τα λεγόμενα της πρεσβυτέρας, τα οποία έχει καταγγείλει ο ιερέας Σάββας Στυλιανού στην αστυνομία.

Η ίδια η πρεσβυτέρα πάντως ίσως βρεθεί επίσης αντιμέτωπη με τον νόμο. Όπως αναφέρει το sigmalive η πιθανότητα δίωξης της συζύγου έγκειται στο γεγονός ότι πρωτοδίκως υπήρξαν αναφορές για κακοποίηση της Έλενας από τη σύζυγο του ιερέα. Έγκριτοι νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει και μάλιστα πρόκειται για «πολύ απλή διαδικασία», όπως τη χαρακτηρίζουν. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση, αφού η σύζυγος δεν υπήρξε ποτέ κατηγορούμενη.

Ο ιερέας επέλεξε να κάνει μόνο ένα καταληκτικό σχόλιο: «Ο Γολγοθάς για μένα άρχισε εδώ και καιρό και βρίσκομαι στον σταυρό, αναμένω την ανάσταση του Χριστού, για να φέρει ανάσταση σε μένα και την οικογένειά μου. Είμαι αθώος και περιμένω την ανάσταση».

Δείτε το βίντεο:

Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της μάλιστα χάθηκε! Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα. Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε μόλις δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε.

Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός. Με τη λήξη της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που προκάλεσε τον συγκλονισμό της Έλενας, η οποία παράτησε τις σπουδές της. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η νεαρή κοπέλα ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή.

Την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου η Έλενα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη λεωφόρο Τσερίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα