Προκλητικό σόου Ερντογάν στα κατεχόμενα με πικ νικ στα Βαρώσια: “Οι Τουρκοκύπριοι ήταν τα θύματα”

Προκλητικό σόου Ερντογάν στα κατεχόμενα με πικ νικ στα Βαρώσια: “Οι Τουρκοκύπριοι ήταν τα θύματα”
Τους Τουρκοκύπριους αναγνωρίζει ως "μοναδικά θύματα" του Κυπριακού ζητήματος ο Ερντογάν Youtube

Στα κατεχόμενα βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Προκλητική ομιλία για Ελλάδα και Κύπρο.

Άκρως προκλητικός ο Ερντογάν που βρέθηκε στα Βαρώσια ενώ νωρίτερα παρέστη στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Στην ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι “υπάρχει ένα μόνο θύμα στο Κυπριακό και αυτό είναι η Τουρκοκυπριακή πλευρά”.

Κατά την μακρά και προκλητική ομιλία, τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα, αναφέρθηκε και στις βλέψεις του στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Ευτυχώς οι Τουρκοκύπριοι ζουν στα εδάφη τους με ελευθερία και αξιοπρέπεια, παρά τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον τους. Παρά τη βία, τα βασανιστήρια και την προδοσία, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και πετύχαμε τη νίκη. Είναι προτεραιότητά μας να βρούμε μια βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με τρόπο που θα διαφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια των Τουρκοκύπριων. Σήμερα υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί, δύο διαφορετικά κράτη στην Κύπρο. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να διαπραγματευτεί υπό το πρίσμα της εθνικής ισότητας. Υπάρχει μόνο ένα θύμα στο Κυπριακό και αυτό είναι η Τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία έχει μείνει στην αφάνεια εδώ και χρόνια και της οποίας τα δικαιώματα τα έχουν σφετεριστεί”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος που ξεκαθάρισε πως οι έρευνες στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν “μέχρι να βρεθεί μια δίκαιη συμφωνία”.

Τον Τούρκο Πρόεδρο συνόδευσαν 8 υπουργοί της κυβέρνησής του, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, και ο κυβερνητικός εταίρος του και επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μαζί και 16 βουλευτές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στα κατεχόμενα σύμφωνα με τ/κ μέσα γύρω στις 11:40, όπως αναφέρει το Sigmalive.com.

Στην παραλία των κατεχόμενων Βαρωσίων είχαν στηθεί τραπέζια ροτόντες καθώς και ξύλινα τραπεζάκια, όπου προγραμματίστηκε να παρατεθεί γεύμα προς τιμή του προέδρου, ενώ ακριβώς πάνω στην όχθη, διαμορφώθηκε ειδικά ο χώρος για την υποδοχή του Ρ.Τ. Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων. Έντονη η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας του κατοχικού καθεστώτος.

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Τεράστιες σημαίες, τουρκικές και του κατοχικού καθεστώτος, έχουν αναρτηθεί σε πολυκατοικίες οι οποίες είναι ορατές από το σημείο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στα κατεχόμενα από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και νωρίτερα το μεσημέρι παρέστη σε τελετή στο μνημείο του Τουρκοκύπριου πολιτικού Φαζίλ Κιουτσούκ.

Στη συνέχεια παρακολούθησε παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα