Προκλητικός Τατάρ: Δεν θα παραμείνουν κλειστά άλλα 47 χρόνια τα Βαρώσια

Προκλητικός Τατάρ: Δεν θα παραμείνουν κλειστά άλλα 47 χρόνια τα Βαρώσια
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ AP Photo/Petros Karadjias

Την άποψη οτι παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για επίλυση του Κυπριακού κατά τις διαπραγματεύσεις, όμως όλες απορρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ ο οποίος, μιλώντας σε τελετή στην Αμμόχωστο για την κατάληψη της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα, ισχυρίστηκε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι κλειστό το Βαρώσι εδώ και 47 χρόνια, όμως δεν θα παραμείνει κλειστό για άλλα τόσα, ενώ, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Γκιουνές” υποστήριξε ότι παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για επίλυση του Κυπριακού κατά τις διαπραγματεύσεις, όμως όλες απορρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους.

Είπε επίσης ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού θα ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομία της «χώρας» και πρόσθεσε ότι κάνουν το άνοιγμα αυτό με τη στήριξη της Τουρκίας.

Ισχυρίστηκε ότι θα συνεχιστεί αυτό και ότι θα γίνουν βήματα στη βάση της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου.

Υποστηρίζοντας ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» υπερασπίζεται την «κυριαρχία» και το «κράτος» του, ο κ. Τατάρ είπε: «Θέλουμε και εμείς συμφωνία, όμως θέλουμε συμφωνία από κράτος σε κράτος σε γερή βάση, σε σίγουρα χέρια», αναφέρει το Euronews.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι αν αναγνωριστεί η “κυριαρχική ισότητα” του τουρκοκυπριακού «λαού» θα καταστεί δυνατό να εξευρεθεί μια συμφωνία με βάση τις «πραγματικότητες», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να το φωνάζουν αυτό στον κόσμο.

Ο κ. Τατάρ κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξέλιξη της νέας τους πολιτικής προκειμένου να μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα