Πρόωρες εκλογές στην Παλαιστίνη

default image

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και απέκλεισε τον διαλόγο με την Χαμάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και απέκλεισε για άλλη μία φορά κάθε περίπτωση διαλόγου με την ισλαμική Χαμάς η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από τις 15 Ιουνίου.

“Δεν θα υπάρξει διάλογος με τη Χαμάς, με τους πραξικοπηματίες που σκότωσαν εν ψυχρώ τους γιούς του λαού μας. Αν υποχωρήσουν, θα δούμε”, δήλωσε ο Αμπάς μιλώντας στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης στη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία εγκαινιάστηκε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος τόνισε ότι με δεδομένη την παράλυση του παλαιστινιακού κοινοβουλίου, σκοπεύει να κυβερνήσει με διατάγματα “σύμφωνα με το άρθρο 43 του θεμελιώδους νόμου”, που επέχει θέση συντάγματος της Παλαιστινιακής Αρχής. “Θα συνεχίσω να εκδίδω διατάγματα, και για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Εφτασε ο καιρός να εκδώσω αυτά τα διατάγματα (για τις εκλογές)”, πρόσθεσε.

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανέθεσε στις 19 Ιουλίου στον Μαχμούντ Αμπάς να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, κάτι στο οποίο αντιτίθεται κατηγορηματικά η Χαμάς. Οι 132 βουλευτές του σημερινού κοινοβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, στην οποία κυριαρχεί η Χαμάς, εξελέγησαν τον Ιανουάριο του 2006 για τέσσερα χρόνια. Ο Αμπάς εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ένα χρόνο νωρίτερα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα