Προσάραξε φορτηγό πλοίο στη Νέα Ζηλανδία

Προσάραξε φορτηγό πλοίο στη Νέα Ζηλανδία
WWW.SUNLIVE.CO.NZ

Ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Schelde Trader, χρειάστηκε να εκκαθιστεί από ρυμουλκά σκάφη μετά την προσάραξή του σε βράχια κοντά στην είσοδο του λιμανιού της πόλης Ταουράνγκα, στις ανατολικές ακτές της Νέας Ζηλανδίας

Το ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι όπου το δεξαμενόπλοιο Rena, 47.000 τόνων, προσάραξε σε ύφαλο σχεδόν πριν από ένα μήνα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν 350 τόννοι πετρελαίου στο νερό, που μόλυναν τις ακτές και σκότωσαν τουλάχιστον 1.355 θαλασσοπούλια.

Συνεργεία καθαρισμού συνεχίζουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης της υπόλοιπης ποσότητας του πετρελαίου από το Rena προτού το σκάφος, που έχει υποστεί ρήγμα περίπου στο μέσον και έχει πάρει κλίση 22 μοιρών, κοπεί στα δύο πάνω στον ύφαλο, 22 χλμ. από τις ακτές.

Το Schelde Trader έβγαινε από το λιμάνι όταν οι μηχανές έσβησαν από άγνωστη αιτία και προσάραξε. Ρυμουλκά σκάφη το επανέφεραν σε πλευστότητα και αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι, σύμφωνα με νεοζηλανδικά ΜΜΕ. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι διέρρευσαν καύσιμα από το φορτηγό πλοίο.

Το λιμάνι της Ταουράνγκα διαχειρίζεται μεγαλύτερο όγκο φορτίων από κάθε άλλο στη Νέα Ζηλανδία.

SHARE:

24Media Network