Προσέφυγε στη δικαιοσύνη το AKP για τα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη

Προσέφυγε στη δικαιοσύνη το AKP για τα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη
Μεγάλες απώλειες για τον Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές AP

Το είπε και το έκανε ο Ερντογάν. Το AKP προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τα αποτελέσματα στην περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της Τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων και στις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, έγινε γνωστό την Τρίτη από τον επικεφαλής του κόμματος στην επαρχία, αφού σύμφωνα με τα προκαταρκτικά κι ανεπίσημα αποτελέσματα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κέρδισε με μικρή διαφορά.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος για τη δημαρχία του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του του AKP, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσαν αμφότεροι πως ο Ιμάμογλου προηγείται κατά περίπου 25.000 ψήφους.

Νωρίτερα την Τρίτη, το κόμμα AKP έχει γνωστοποιήσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματός του να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα εκεί όπου υπήρξαν παρατυπίες κατά την ψηφοφορία και ο επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι προσφυγές είχαν κατατεθεί μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

«Μέχρι τις 15.00 σήμερα, καταθέσαμε όλες τις προσφυγές μας στα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια» δήλωσε ο Μπαϊράμ Σενοτζάκ σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ανέμιζε τα πρακτικά που κρατούσε, στα οποία, όπως υποστήριζε, είναι ορατές οι παρατυπίες κατά την καταμέτρηση των ψήφων. «Εντοπίσαμε παρατυπίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αρχή των δίκαιων εκλογών» υπογράμμισε.

«Όποιοι αξιωματούχοι κι αν το έκαναν αυτό, για οποιονδήποτε λόγο, θα ακολουθήσουμε στενά τα αναγκαία νομικά βήματα…» επισήμανε επίσης. Ο Σενοτζάκ είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις «εξωφρενικών διαφορών» μεταξύ του πραγματικού αριθμού των ψήφων που έλαβε ο υποψήφιος του AKP και της καταμέτρησης που διαβιβάστηκε στις εκλογικές αρχές από τα εκλογικά κέντρα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε την Τρίτη ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη επικράτησε στην αναμέτρηση, σύμφωνα με τα προσωρινά κι ανεπίσημα αποτελέσματα, συγκεντρώνοντας το 48,79% των ψήφων. Ο αντίπαλός του του AKP τον ακολουθεί με ποσοστό 48,52% των ψήφων, σύμφωνα με το αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το Anadolu.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα