Πρόσφυγας μηνύει το Facebook για selfie με τη Μέρκελ

Πρόσφυγας μηνύει το Facebook για selfie με τη Μέρκελ

Η επίμαχη selfie έζησε «δεύτερη νιότη» τις τελευταίες εβδομάδες, με λογαριασμούς στο Διαδίκτυο να υποστηρίζουν -αβάσιμα- πως έδειχναν έναν από τους δράστες σε πυρπόληση αστέγου

Μήνυση για δυσφήμηση μέσω του Διαδικτύου υπέβαλε ένας Σύρος πρόσφυγας στη Γερμανία για selfie που είχε βγάλει το 2015 με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα ο δικηγόρος του Anas Modamani κατέθεσε μήνυση κατά του Facebook για ψευδείς ειδήσεις  καθώς η selfie έκανε το γύρο του κόσμου και λόγω ομοιότητάς του με τρομοκράτη κατέληξε να στοχοποιείται ενάμιση χρόνο αργότερα για ένα έγκλημα με το οποίο δεν είχε καμία σχέση.

Είχε χαρακτηριστεί δήθεν ότι ήταν ένας εκ των δύο τρομοκρατών της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον Μάρτιο του 2016, ενώ προσφάτως μάλιστα συνδέθηκε και ως ένας από εκείνους που καταζητούνταν για πυρπόληση αστέγου στο Βερολίνο τη νύχτα των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, ο Anas Modamani δεν ήταν μεταξύ των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από την αστυνομία, και ο συνήγορός του υπέβαλε στο Βούρτσμπουργκ μήνυση σε βάρος του Facebook αλλά και ένα χρήστη αυτού του κοινωνικού δικτύου με την κατηγορία της δυσφήμησης.

H επίμαχη selfie είχε τραβηχτεί το φθινόπωρο του 2015, όταν η Μέρκελ είχε επισκεφθεί χώρο με πρόσφυγες που είχαν φτάσει από τον λεγόμενο Βαλκανικό Διάδρομο.

πηγή: sputniknews

SHARE:

24Media Network