Πρώτα τέσσερα κρούσματα νέου κοροναϊού στη Μέση Ανατολή

Πρώτα τέσσερα κρούσματα νέου κοροναϊού στη Μέση Ανατολή
Μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό AP

Μέχρι στιγμής σχεδόν 60 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 15 χώρες εκτός Κίνας, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Σιγκαπούρης.

Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας Κινέζων, που έφθασαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα, διαγνώστηκαν με τον νέο κοροναϊό, τα πρώτα γνωστά κρούσματα στη Μέση Ανατολή, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ.

Ο ιός προέρχεται από την Ουχάν, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι, και έχει σκοτώσει περισσότερους από 130 ανθρώπους στην Κίνα. Τα ΗΑΕ είναι ένα σημαντικό κέντρο διεθνών αεροπορικών μεταφορών και το αεροδρόμιό του στο Ντουμπάι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.

Τα μέλη της οικογένειας είναι σε σταθερή κατάσταση και υπό ιατρική παρακολούθηση, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν τα μέλη της οικογένειας λαμβάνουν θεραπεία ή πότε έφθασαν στα ΗΑΕ. Το υπουργείο και ένα κυβερνητικό γραφείο πληροφοριών δεν απάντησαν σε αίτημα για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σχεδόν 60 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 15 χώρες εκτός Κίνας, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Σιγκαπούρης.

Οι φόβοι για τη μετάδοση του ιού έχουν οδηγήσει ήδη αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα. Η Emirates, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία των ΗΑΕ, δήλωσε σήμερα πως οι πτήσεις της πραγματοποιούνται κανονικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα