Πρωταθλητές στον τουρισμό: 97 εκατ. Κινέζοι "πλημμύρισαν" τον κόσμο

Πρωταθλητές στον τουρισμό: 97 εκατ. Κινέζοι "πλημμύρισαν" τον κόσμο
2013 THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR

Σχεδόν 100 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες στο εξωτερικό το 2013

Συνολικά 97 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό το περασμένο έτος, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό ρεκόρ και επιβεβαιώνοντας ότι είναι οι πλέον πολυταξιδεμένοι τουρίστες σε όλον τον κόσμ.

Ο αριθμός αυτός των κινέζων τουριστών στο εξωτερικό είναι αυξημένος κατά 14 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2012. Η τάση δε αυτή αναμένεται να συνεχιστεί δεδομένων των προοπτικών για την ισχυρή ανάπτυξη της μεσαίας τάξης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου, όπως ανέφερε η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας, που επικαλείται τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Η Κίνα το 2012 «οδηγούσε» παγκοσμίως και από την άποψη των τουριστικών δαπανών στο εξωτερικό, με συνολικά 102 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ( UNWTO ).

Το ποσό αυτό είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί το 2013, δήλωσε ο Σονγκ Ρούι, της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, ένα ερευνητικό κέντρο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ ο παγκόσμιος ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός για να προσελκύσει Κινέζους τουρίστες , πελάτες «αγγελούδια» ειδικά του τομέα των προϊόντων πολυτελείας, που συχνά ταξιδεύουν σε ομάδες και σε διάφορες χώρες.

Η επιλογή του προορισμού των τουριστών από την Κίνα σημαίνει στην πράξη σημαντικά οφέλη για την τουριστική βιομηχανία της χώρας επιλογής. Διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , η Γαλλία και η Γερμανία, ως εκ τούτου, υποσχέθηκαν ή ήδη δρομολόγησαν μέτρα για να διευκολύνουν τις διαδικασίες για την απλούστερη έκδοση βίζας σε κινέζους τουρίστες. Οι Κινέζοι ταξιδιώτες στο εξωτερικό ήταν μόλις 10 εκατομμύρια το 2000.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network