Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Greece's Finance Minister Evangelos Venizelos (R) grimaces before an Eurogroup Council meeting with advisors at the EU headquarters in Brussels on February 9, 2012. The head of the Eurogroup, Jean-Claude Juncker, said eurozone finance ministers had too many "points to clear up" for there to be any realistic chance of a deal on a new Greek financial rescue at talks Today.  AFP PHOTO / JOHN THYS
Greece's Finance Minister Evangelos Venizelos (R) grimaces before an Eurogroup Council meeting with advisors at the EU headquarters in Brussels on February 9, 2012. The head of the Eurogroup, Jean-Claude Juncker, said eurozone finance ministers had too many "points to clear up" for there to be any realistic chance of a deal on a new Greek financial rescue at talks Today. AFP PHOTO / JOHN THYS AFP

Διαβάστε πως αντέδρασε ο ξένος τύπος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα (Pics)

Στην έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς υπουργών Οικονομικών για το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της αναφέρεται αναλυτής του βρετανικού δικτύου BBC.

"Η Ε.Ε. και η Κομισιόν ιδιαιτέρως θα προσπαθούν να επιτηρούν στενότερα την Ελλάδα, στέλνοντας αξιωματούχους για να βοηθούν στην επιτάχυνση της προόδου στις μεταρρυθμίσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις και φορολογία, δεσμεύσεις στις οποίες η χώρα δεν έχει ανταποκριθεί", επισημαίνει.

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα συμφώνησαν στα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, γράφει το Spiegel σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Οι απαιτήσεις των υπουργών Οικονομικών δημιουργούν περαιτέρω αβεβαιότητα για την πολυαναμενόμενη διάσωση της Ελλάδας, γράφει η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην ψηφοφορία στη Βουλή την Κυριακή, καθώς η Ευρωζώνη απαιτεί την έγκριση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Ο Guardian τονίζει πως το Eurogroup ανέβαλε για μία εβδομάδα την απόφασή του για την Ελλάδα, τη στιγμή που ο χρόνος κυλά αντίστροφα προς μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Η Ευρωζώνη απέρριψε την συμφωνία για τα νέα μέτρα και έστειλε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πίσω στην Αθήνα με ένα νέο πακέτο απαιτήσεων και έχοντας θέσει ασφυκτικές προθεσμίες, υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών "κράτησαν" το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που θέτει τους βουλευτές στην Ελλάδα υπό την πίεση της κυβέρνησης να εγκρίνουν τα νέα μέτρα λιτότητας ή να βγει η χώρα από το ευρώ, επισημαίνει το Bloomberg.

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Το Associated Press μεταδίδει πως λίγες ώρες αφότου η Ελλάδα είχε υποκύψει στις πιέσεις για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας και δαπάνες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έκριναν ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν είναι αρκετές και απαιτούν να κλείσουν ως την επόμενη εβδομάδα μέτρα για την εξασφάλιση 325 εκατ. ευρώ.

"Οι πολιτικοί συμφώνησαν για νέα μέτρα - Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή", αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

 

SHARE:

24Media Network