Προβάδισμα Ολάντ δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

default image

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Στις 21:00 κλείνουν οι κάλπες. Διαβάστε τι αναφέρουν οι αναλυτές για το αποτέλεσμα.

Με ποσοστό συμμετοχής που μέχρι πριν λίγη ώρα άγγιζε 70,59%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Γάλλοι ψηφίζουν σήμερα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, και όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία έχουν ψηφίσει από το μεσημέρι, ενώ η προσέλευση των ψηφοφόρων, αν και είναι μικρότερη σε σχέση με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2007, είναι η δεύτερη υψηλότερη από το 1981.

Οι περίπου 44,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να επιλέξουν τους δύο υποψηφίους, σε σύνολο 10, που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο και στις 6 Μαΐου, θα επιλέξουν τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας.

Προβλέψεις αναλυτών

Oι πρώτες προβλέψεις δείχνουν προβάδισμα του Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών της χώρας φαίνεται ο Ολάντ να προηγείται του Σαρκοζί με 2%.Αναλυτικά οι προβλέψεις αναφέρουν οτι ο Φρανσουά Ολάντ φτάνει το 27% ενώ ο Νικολά Σαρκοζι το 25%.Αμέσως μετά με 15% ακολουθεί η ακροδεξιά Μαρί Λεπέν και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν του Μετώπου της Αριστεράς με 13%. Πάντως συμφωνά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών εκτιμάται πως δεν θα απειληθεί η πρωτιά του Ολάντ.

Οι κάλπες στη Γαλλία άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) και στις μεγάλες πόλεις θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), οπότε και θα ανακοινωθούν οι εκτιμήσεις αποτελέσματος των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα