Πρόβατο βρέθηκε μετά από επτά χρόνια σε καθεστώς αυτοαπομόνωσης!

Πρόβατο βρέθηκε μετά από επτά χρόνια σε καθεστώς αυτοαπομόνωσης!

Ένα πρόβατο που είχε εξαφανιστεί μετά από πυρκαγιές στην Τασμανία το 2013, εμφανίστηκε ξανά και μάλιστα πολύ πιο ογκώδες. Διαβάστε την ιστορία του.

Μία απίστευτη μα συνάμα αληθινή πέρα για πέρα ιστορία έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το “BBC” μέσα από ρεπορτάζ του, με το αγγλικό μέσο να παρουσιάζει το πώς ένα πρόβατο εξαφανίστηκε το 2013 κατά τη διάρκεια των τρομερών πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στην Τασμανία και αφού έζησε μόνο του για επτά χρόνια, επέστρεψε τελικά εκεί που είχε μεγαλώσει.

Όμως δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν καθώς είναι κατά πολύ βαρύτερο, με την οικογένεια που το βρήκε ξανά να κάνει λόγο για τα μαθήματα που μπορεί να δώσει αυτό το ζώο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που καλούνται να παίρνουν μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό.

“Όταν το είδαμε είπαμε “Τι ειναι αυτό; Είναι τεράστιο! Το 2013 υπήρχε μία τεράστια πυρκαγια και όλοι οι φράχτες στη φάρμα μας είχαν καεί, οπότε τους ξαναφτιάξαμε και πιστεύαμε πως η Prickles ήταν παγιδευμένη σε θάμνους.

Δεν ξέραμε πως η Prickles ζούσε αλλά είχαμε μία ένδειξη γιατί είχαμε στείλει κάτι νυχτερινές κάμερες για να δούμε αν υπήρχε κάποιο ελάφι κοντά στη φάρμα μας και ένα βράδυ είδαμε αυτή την τεράστια μπάλα.

Οπότε είχαμε την αίσθηση ότι υπήρχε κάποιο πλάσμα κοντά μας”, δήλωσε αρχικά στην κάμερα του “BBC” η αγρότισσα Άλις Γκρέι, για να αποκαλύψει στη συνέχεια το πώς ακριβώς η προβατίνα επέστρεψε στο μέρος που είχε μεγαλώσει:

“Ήταν τα γενέθλια του 6χρονου γιου μου, Μπάρκλεϊ. Και επειδή είμαστε σε καραντίνα και δεν μπορούσαμε να έχουμε πάρτι γενεθλίων. Οπότε πήγαμε στο πίσω μέρος της φάρμας μας για να έχουμε μπάρμπεκιου όπου και είδαμε αυτό το τεράστιο πρόβατο.

Χρειάστηκαν πέντε ενήλικοι για να την βάλουμε στο πίσω μέρος του αμαξιού…” Όσο για το πώς μπορεί να συνεισφέρει μία εξαφανισμένη για επτά χρόνια προβατίνα στο κοινωνικό σύνολο στην εποχή του κορονοϊού, η Άλις Γκρέι είναι αποστομωτική:

Συζητάμε για το πόσο υπέροχη είναι όσον αφορά στην κοινωνική απομόνωση. Και αυτό μας έκανε να σκεφτούμε τον κορονοϊό και για το πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το μαλλί της Prickles για να βοηθήσουμε ανθρώπους.

Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε έναν διαγωνισμό όπου θα μαντεύει ο κόσμος το βάρος που έχει το μαλλί της και τα χρήματα θα πάνε στον UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες).

Και αυτό γιατί αν υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη που δεν μπορεί να προχωρήσει σε κοινωνική απομόνωση, αυτοί είναι ο πρόσφυγες.

Οπότε έχουμε κλείσει ραντεβού με κουρέα για την 1η Μαΐου όπου θα κουρέψει το μαλλί της Prickles και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το νικητή.

Νομίζω πως αν η Prickles μπορεί να θέσει τον εαυτό του σε καθεστώς κοινωνικης αποστασιοποίησης για επτά χρόνια, τότε εμείς δεν έχουμε καμία δικαιολογία να παραπονιόμαστε που έχουμε κολλήσει στο σπίτι”, κατέληξε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα